Eğitim - Kariyer Merve'nin babaannesi sorusu 1. TEOG sınavına damga vurdu

Merve'nin babaannesi sorusu 1. TEOG sınavına damga vurdu

Paylaş
Merve'nin babaannesi sorusu 1. TEOG sınavına damga vurdu

TEOG'un ilk oturumu tamamlandı. Sınavda sorulan "Merve'nin babaannesi sorusu" öğrencilerin en çok zorlandığı soru oldu

Yaşar ÖZAY/ Eğitim Editörü

"Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavı" TEOG-1'in oturumu tamamlandı. İlk oturumda; 20 Türkçe, 20 Matematik ve 20 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorusu olmak üzere toplamda 60 soru soruldu. Fen ve Teknoloji, İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, İngilizceden oluşan 60 soruluk 2'nci oturum ise bugün yapılacak. Sınav sorularını değerlendiren Oğuzkaan Koleji Bölüm Başkanları; "Türkçe dikkatli bir okuma, çıkarım yapma becerisi ve kelime bilgisi isteyen, Matematik yeterli düzeyde çalışmış öğrencilerin çok zorlanmadan yapabileceği, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi bilgi, dikkat, okuma- anlama ve yorumlama becerisini ölçen bir sınavdı" yorumlarında bulundu. Bölüm Başkanlarının derslerle ilgili yorumları şöyle:

TÜRKÇE

Türkçe sorularının geçen yılların sorularına göre daha uzun ve çıkarım yapmayı gerektiren sorulardan oluştuğunu belirttiler. Öğrenciler özellikle "unutmak " ile ilgili bir soruya ve cümlenin akışı ile ilgili bir soruya takılmışlar.

Ayrıca son haftanın konusu olan cümlenin öğelerinden iki soru gelmiş. Oysa daha uzun süre işlenmiş olan fiiliyor.

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularından iki tanesi öğrencileri zorlamış. Geçmiş yıllara göre bu yılki sınav öğrencilerin daha fazla zorlanmalarına neden olmuş . Öğrencilerin belirttiğine göre Merve'nin babaannesine sormamış olması gereken soru öğrencilerin en çok zorlandığı soru olmuş. Bu soru verilen bilgiden öğrencinin çıkarım yapmasını gerektiren bir soru olduğu anlaşılıyor.

MATEMATİK

Matematik soruları son üç yılın TEOG sorularına paralel hazırlanmış önceki yılların matematik sorularını çözmüş olan öğrenciler bu sınavda daha şanslı olmuşlar. Genel olarak belki bir soruda biraz zorlanmış olabilirler. Ancak bu günkü sınavın kolayı matematik olmuş gibi görünüyor.

Haberin Devamı