Dünya Mescid-i Aksa'da silahlı çatışma: 3 Filistinli ve 2 İsrail polisi öldü

Mescid-i Aksa'da silahlı çatışma: 3 Filistinli ve 2 İsrail polisi öldü

Paylaş
Mescid-i Aksa'da silahlı çatışma: 3 Filistinli ve 2 İsrail polisi öldü

Son dakika... Mescid-i Aksa'da İsrail polisiyle çatışmaya giren 3 Filistinli öldürülürken, olayda 2 İsrail polisi öldü, 1 polis de ağır yaralandı. Güvenlik gerekçesiyle kapatılan Mescid-i Aksa’da Müslümanlar 50 yıldır ilk kez cuma namazı kılamadı

Mescid-i Aksa yakınlarında 3 Filistinli genç ile İsrail polisi arasında çıkan çatışmanın ardından Filistinli gençler Mescid-i Aksa'ya sığındı. Çatışma burada devam ederken, İsrail polisi 3 Filistinliyi vurarak öldürdü; olayda 2 İsrail polisinin öldüğü, 1 polisin de ağır yaralandığı bildiriliyor.



İsrail polisinden yapılan açıklamaya göre, motoskletle geldikleri Mescid-i Aksa’nın Aslanlı Kapı bölgesinde İsrail polisine ateş ettikten sonra Mescid-i Aksa’nın içine kaçan ve burada öldürülen 3 Filistinlinin üzerinde 2 yarı otomatik silah ve bir tabanca ele geçirildi.




50 YILDIR İLK KEZ CUMA NAMAZI KILINAMADI


Açıklamada Mescid-i Aksa’nın kapılarının kapatıldığı belirtilirken, 50 yıl sonra ilk defa Mescid-i Aksa’da cuma namazı kılınmadı.

İsrail’in Kudüs’ü işgal tarihi olan 1967’en beri ilk defa Mescidi Aksa’da cuma namazının yasaklandığına dikkat çekildi.

Filistinli liderler, Mescidi Aksa’da cuma namazı kılınmaması kararına direnmeleri ve Mescidi Aksa’da kılmaları konusunda Müslümanlara çağrısı yaptı.




Haberin Devamı