Artun Ünsal Meşhur Bebek Badem Ezmesi
HABERİ PAYLAŞ

Meşhur Bebek Badem Ezmesi

Kimler geldi kimler geçti ama 1904’te kurulan Meşhur Bebek Badem Ezmesi’nin saltanatı hâlâ devam ediyor. Bebek’teki bu minik dükkanın ürünlerinin erişilmez lezzetinin sırrı tabii ki yılların deneyiminin yanı sıra katkısız ve el yapımı olmasında. Mekanın sultanı, gerçek İstanbul hanımefendisi Sevim İşgüder’in kaliteden hiçbir zaman ödün vermeyen titiz iş ahlakının yanı sıra zarafet ve nezaketine de hayran olmayan var mıdır acaba? Yurt içinde ve yurt dışındaki dostlarımıza sunulan en prestijli İstanbul anıları arasında sade ama şık kare kutusu içinde Bebek Badem Ezmesi her daim bulunur.

Haberin Devamı

Meşhur Bebek Badem Ezmesi

Elazığ, Diyarbakır ve Malatya’nın doğal yağlı bademleriyle, az şekerle, elde döverek yapılan bu klasik acı badem ezmesinin kilosu 120, Antep fıstık ezmesi 140, her ikisi karışık ise 130 TL.

[[HAFTAYA]]

Biraz el yakar yani. Ancak başka yerlerde pek bulamayacağınız bu nefasetin elbette daha ucuza mal olan makine işi badem ezmesi ürünlerine göre bir bedeli olmalı değil mi? El yapımı badem ezmesi 10 gün sonra pek dayanmaz derler. Doğrudur, kısa sürede tüketilmeleri gerekir. Ne var ki, bu cennetten çıkma acı badem lokmalarını alüminyum folyoya sarıp buzdolabınızın derin dondurucusunda saklarsanız, bir yıl sonra da aynı tazelikte ve lezzette kalıyor, bilginiz olsun. Sevim Hanım’la bir fincan sade kahve eşliğinde badem ezmesini tadarken, bir gözüm de pek sevdiğim, beyaz atlas üzerine simle işlenmiş ‘Yaşasın Şeker’ yazılı baba yadigarı levhada. Bilvesile tüm okurlarımın bayramını kutlarım efendim.

(Cevdet Paşa Cad. No: 53/C Bebek-İstanbul Tel: 0212 263 59 84)

Hacıbey Kebapçısı

Teşvikiye’de mukim, aslen Bursalı Hacıbey Kebapçısı yıllardır döner kalitesini koruyan ender mekanlardan biridir. Teşvikiye’de ana cadde üzerinde Işık Lisesi’ne bir adım bu özenli mekana her uğradığımda aynı keyfi alırım. Döneri lezzetli, pidesi çıtır, domates sosu ve has tereyağı mide dostudur. Bu kadar basit. Dileyen dönerini İskender usulü yoğurtla yer. Size bir sır vereyim, ben Bursa dönerini daha çok patlıcan söğürtmesi üzerinde severim. Severim de biraz beklemeyi göze alacaksınız, patlıcanlar sipariş üzerine önce közlenecek çünkü. İsmet Hacıoğlu ve ortağı Rasih İlkin dostların, paket servisi de olan bu güzel dönerinin sırrı elbette yüzde 70-75 kuzu eti ve yüzde 25-30 dana eti karışımında yatıyor.

Haberin Devamı

Meşhur Bebek Badem Ezmesi

Kılıca takılan dönerin üçte ikisi yaprak et ve üçte biri kıyma. Döneri hazırlayan ustalar kadar pişiren ve kesen ustaların mahareti de elbet işin içinde. Porsiyonu 20 TL 50 kuruş, koca tabak porsiyonu ise 25 TL. Doğru, pek ucuz değil. Ama kaliteli et fiyatlarının son zamanlarda hayli pahalandığını üstelik Nişantaşı gibi şık bir semtte olduğumuzu unutmayalım. Dönerin yanına bir bardak buz gibi katkısız şıra da söyleyebilirsiniz (3.5 TL). Tatlı faslına gelince, öteden beri peynir tatlısı nöbettedir. Ama listeye yenileri de katılmış. Örneğin; Nazilli usulü, kireç suyunda hazırlanıp yaprak yaprak dilimlenmiş bir kabak tatlısı yedim ki, harika! Dövülmüş ceviz ve kaymakla pek güzel gidiyor (6 TL). Bir başka yenilik de ayva tatlısı; yerim kalmadı bir dahaki sefere diyelim ve Nişantaşı’ndaki Bursa sefamızı sade kahveyle noktalayalım.

Haberin Devamı

(Teşvikiye Cad. No: 8/B Nişantaşı Teşvikiye-İstanbul Tel: 0212 231 71 34)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder