Gündem 'Meşhur olmak istedim'

'Meşhur olmak istedim'

Paylaş
'Meşhur olmak istedim'

Dr. Haydar Dümen'e muayenehanesinde silahla saldıran Hüseyin Aslan, meşhur olmak için böyle bir işe kalkıştığını söyledi

SİLAHI TUTUKLUK YAPMIŞTI

Haberin Devamı

POSTA Gazetesi yazarı Nöropsikiyatr Dr. Haydar Dümen, önceki gün İstanbul Cihangir’deki muayenehanesinde, Hüseyin Aslan’ın (27) silahlı saldırısına uğramıştı. Saldırganın belinden çıkardığı tabancası tutukluk yapınca Haydar Hoca ölümden kurtulmuştu.

Saldırı sırasında Haydar Hoca’nın yanında eşi Gül Dümen de vardı. Muayenehanede 4 kişinin üzerine atlayarak etkisiz hale getirdiği Hüseyin Aslan gözaltına alınmıştı.

SÜREKLİ İFADE DEĞİŞTİRDİ

Hüseyin Aslan ilk ifadesinde “Almanya’da yaşayan bir arkadaşım eşini taciz ettiğini söylediği Haydar Hoca’yı vurmam için bana para verdi. Ayaklarına ateş edip korkutmamı istedi” demişti. İşsiz olduğu öğrenilen Hüseyin Aslan’ın, Mardin’de işlediği terör suçundan ötürü arandığı da ortaya çıkmıştı.

Haberin Devamı

Hüseyin Aslan, saldırısının asıl nedenini dün itiraf etti: “Meşhur olmak istiyordum. Bu nedenle Haydar Hoca’yı vurmak istedim.” Hüseyin Aslan çıkartıldığı mahkemece ‘silahlı saldırı’ suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu. Hüseyin Aslan’ın ayrıca hırsızlık suçundan da poliste çok sayıda kaydı olduğu öğrenildi.

DHA