Eğitim - Kariyer Meslek liseli Nuriye tıp fakültesini kazandı

Meslek liseli Nuriye tıp fakültesini kazandı

Paylaş
Meslek liseli Nuriye tıp fakültesini kazandı

Kütahya'da meslek lisesi mezunu Nuriye Kalkmaz, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı

LYS sonuçlarına göre ülke genelinde 1001’nci sırada yer alan Devlet Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunu Nuriye Kalkmaz, kazandığı Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaydını yaptırdı. Nuriye Kalkmaz, mezun olduğu lisenin müdürü Kezban Erdoğan ve İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ile bir araya geldi.

Meslek lisesinde okuyan öğrencilerin bu başarıyı örnek alarak, gelecek ve kariyer planlamalarını yaparken daha öz güvenli olabileceğini anlatan Sabahattin Dülger, "Öğrenciler, daha büyük hedefler koyarak kendilerine iyi bir gelecek inşa edebilecek. Bundan sonraki yıllarda meslek lisesi mezunları Nuriye Kalkmaz'ın açtığı yolda tıp, mühendislik ve eğitim fakültelerini tercih etmek için gayret gösterecek. Öğrencimiz, çalışkanlığı ve azmiyle böyle bir başarıyı yakalamasıyla tüm öğrencilere örnek oldu" diye konuştu.

'HAYALİM BEYAZ ÖNLÜK GİYMEKTİ'

Babasının kendisinin dışında üç kardeşini de okutmak için gece gündüz çalıştığını belirten Nuriye Kalkmaz, şunları söyledi:

"Hayalimde hep beyaz önlük giymek vardı. Dedemin doktor torunu olmak istiyordum. Lisedeyken herkes bana meslek lisesinden doktor olamayacağımı, burada okuyanlardan iyi bir meslek sahibi çıkmayacağını söylüyordu. Sonuçta da böyle bir başarı geldi. Bu başarımla örnek olacağım yüzlerce meslek liseli arkadaşım var. Onlara tavsiyem, hedeflerini belirlesinler ve çalışmayı bırakmasınlar."

Haberin Devamı