Siyaset 'Meşru hayat vardır gayrimeşru hayat vardır'
Paylaş
'Meşru hayat vardır gayrimeşru hayat vardır'

Başbakan Erdoğan öğrenci evi tartışmalarıyla ilgili kimsenin özel hayatına müdahale edilmediğini ifade ederek ''Halkımızın özel hayatı bizim teminatımız altındadır. Meşru hayat vardır, gayrimeşru hayat vardır'' ifadesini kullandı

Başbakan Erdoğan Finlandiya'da basın toplantısı düzenledi. Yabancı bir gazeteci Başbakan'a öğrenci evi açıklamalarını sordu.

Haberin Devamı

Erdoğan gazeteciye tepki göstererek ''Birileri herhalde sizi özel olarak görevlendirmiş. Öyle anlıyorum'' dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan şunları söyledi:

SARIGÜL'ÜN İBB ADAYLIĞI

"Sarıgül için cevap vermeyi gereksiz buluyorum. Onu bırakalım da ana muhalefet partisinin genel başkanı cevaplasın. Partinin daha yeni üyesi olmuş bir zat.

ÖĞRENCİ EVİ TARTIŞMASI

Birileri herhalde sizi özel olarak görevlendirmiş. Öyle anlıyorum. 11 yıldır başbakanım 4,5 yıl belediye başkanlığım var. Biz kimsenin özel hayatına bugüne kadar müdahale etmiş değiliz. Eğer birilerinin özel hayatına müdahale etmiş bir iktidar olsaydık Türkiye'de her iki kişiden bir kişinin oyunu alamazdık. Bu konuda en büyük teminatımız halkımızdır.

Haberin Devamı

3 dönemdir oyları art arda yükselen bir iktidar olmak bunun teminatıdır. Halkımızın özel yaşamı, özel hayatı bizim teminatımız altındadır. Meşru hayat vardır, gayrimeşru hayat vardır. Bu noktada da ülkemizde üzerimize düşen görevler vardır. O görevler de yasalarla bellidir. Yasalar bize hangi görevi verirse o görevler çerçevesinde adımlarımızı atarız.''