Yaşam Messenger 10 yaşında

Messenger 10 yaşında

Paylaş
Messenger 10 yaşında

Microsoft, dünya üzerinde 330 milyonun üzerinde kullanıcıyı birbirine bağlayan Windows Live Messenger'ın 10. yılını kutluyor

Konuya ilişkin yazılı açıklamada, dünyanın en büyük sanal topluluklarından birini oluşturan Windows Live Messenger’in, 10. yılında Türkiye dahil 59 ülkede ve 36 dilde en çok kullanılan anlık mesajlaşma yazılımı olarak hizmet verdiği belirtilerek, 5 Eylül 2000’de 1 milyonuncu kullanıcısına erişen, 1 Eylül 2005’te ise 20 milyon canlı bağlantı rekoru kıran Windows Live Messenger’in, artık her yeni güne 40 milyon canlı bağlantı ile başladığı kaydedildi.

Messenger kullanıcılarının bugün Çin ve Hindistan’dan sonra dünyanın en büyük üçüncü nüfusuna sahip sanal bir topluluğun üyeleri olarak birbiriyle iletişim kurduğu dile getirilen açıklamada, Windows Live Messenger’in, 306 milyon nüfusa sahip ABD’den bile daha büyük bir insan topluluğuna ev sahipliği yaptığı vurgulandı.

Messenger’ın 10. yılı için hazırlanan ve "www.messenger10yasinda.com" sitesinde Windows Live Messenger’in 10 yıllık geçmişi hakkında bilgilerin yer aldığı ve bilgisayar kullanıcılarına haberleşmede kullanılan eğlenceli simgelerden oluşan özel ücretsiz "emoticon" paketleri sunulduğu belirtildi.

Sosyal paylaşım ağları ile ilgili bilgilerin de yer aldığı siteye girenlerin, çeşitli hediyeleri kazanma şansı da elde edebildiği

Haberin Devamı