Spor 'Messi için taktik değiştirebilirim'

'Messi için taktik değiştirebilirim'

Paylaş
'Messi için taktik değiştirebilirim'

'Messi için taktik değiştirebilirim'

Arjantin Milli Takımı Teknik Direktörü Diego Armando Maradona, 2010 Dünya Kupası’nda Lionel Messi için taktik değiştirebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Maradona, Arjantin’in Cooperativa radyosuna yaptığı açıklamada, "Messi’nin iyi oynaması için değişiklik yapmam gerekirse yaparım. Ancak, uyguladığımız sistem ve elimizdeki oyuncular göz önüne alındığında Messi’nin tek ihtiyacı, patlama yapmak. Bunu da Dünya Kupası’nda yapacaktır" dedi.

Bu hafta Avrupa’da oynayan Arjantinli futbolcuları izleyen Maradona, Messi ile görüştüğünü, kendisini çok kararlı gördüğünü ve ona inandığını belirtti.
Maradona, "O, artık Lio değil. O artık Messi. Sahada kazandığı hakları var ve liderlik yapması gerekiyor" diye konuştu.

Son dönemde Maradona ile kıyaslanan 22 yaşındaki Barcelonalı Messi, İspanya Ligi’nde 25 golle gol krallığında ilk sırada bulunuyor.

LİONEL MESSİ: "MARADONA, GELMİŞ GEÇMİŞ EN BÜYÜK FUTBOLCUDUR"

Haberin Devamı

Arjantin milli takımının ve Barcelona’nın hücum oyuncusu Lionel Messi, Diego Armando Maradona’nın, "Gelmiş geçmiş en büyük futbolcu olduğunu" söyledi.

Son zamanlarda Maradona ile kıyaslanan Messi, Buenos Aires’in Metro radyosuna yaptığı açıklamada, "Milyonlarca yıl geçse de onun yanına yaklaşamam. Ona biraz benzemek isterdim, çünkü o gelmiş geçmiş en büyük futbolcu" dedi.

2009’de Altın Top ödülü alan ve FIFA tarafından en iyi futbolcu seçilen Messi, "Ben kendimi Maradona ile kıyaslamıyorum. Kendi tarihimi yaratmak ve bir şeyler başardıktan sonra bu tarihi yaşamak istiyorum" diye konuştu.

Arjantin milli takımıyla Dünya Kupası’nın kazanmak istediğini belirten Messi, "Hepimiz Dünya Kupasını kaldırmanın mutluluğun yaşamak istiyoruz. Bunu, beni dünyanın en iyi futbolcusu yapacağı için değil, bununla kıyaslanacak bir sevinç olmadığı için istiyorum. Favori değiliz ama sürpriz yapabiliriz" ifadesini kullandı.

Arjantin Milli Takımı Teknik Direktörü Maradona, 2 gün önceki açıklamasında, Messi’nin kendisiyle kıyaslanmasıyla ilgili olarak, "Birinin benden daha iyi olması gerekiyorsa, o kişi Arjantinli olmalı. Leo (Messi) benden iyiyse, tamam. Diego Maradona dünyanın en mutlu insanı olur" demişti.