Spor 'Messi insan değil Playstation'

'Messi insan değil Playstation'

Paylaş
'Messi insan değil Playstation'

Dünya, dün gece attığı 4 golle Arsenal'i dize getiren Messi'yi konuşuyor. Yapılan yorumlar şöyle...


Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında, Barcelona'nın, Arsenal'i 4-1 yendiği karşılaşmada 4 gole imza atıp tarih sayfalarına geçen Lionel Messi'ye tüm dünyadan övgüler yağıyor.

Haberin Devamı

İspanya'nın Marca gazetesi, "Dünya ayakları altında" manşetini atarken Arjantinli futbolcuyu yere göğe sığdıramadı. Messi'nin cennetten indiğini ifade eden gazete, yıldız futbolcunun olağanüstü oyunuyla yıldızlaştığını ve Barcelona'nın yarı finale yükselmesine liderlik ettiğini yazdı.

İngiltere'nin The Times gazetesi ise Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger'in "Dahi Messi" karşısında selam durduğunu ifade etti. Wenger'in, dünyanın en iyi futbolcusu Messi'nin sağanağına tutulduğunu belirten gazete, 22 yaşındaki futbolcunun Arsenal'in hayalini bitirdiğini yazdı.

Barcelona Teknik Direktörü Josep Guardiola, maçın ardından yaptığı açıklamada Messi'yi tanımlayacak bir kelime olmadığını ifade ederek, kendisinin ve maçı izleyen herkesin çok şanslı olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

WENGER: "MESSİ SANKİ PLAY STATION"

Arsenal teknik direktörü Arsene Wenger, dün akşam takımına 4 gol atan Barcelonalı futbolcu Lionel Messi’yi bilgisayar oyunu karakterine benzetti ve futbolcunun, "dünyanın gelmiş geçmiş en iyi oyuncularından biri olma yolunda ilerlediğini" söyledi.

Wenger, Barcelona’ya 4-1 yenildikleri maçından ardından düzenlediği basın toplantısında, dün akşam iki takım arasındaki farkın Messi olduğunu belirterek, "Yapılan her hatayı kendi lehine çevirebiliyor. Barcelona çok iyi bir ekip. Ancak Messi denen bir oyuncu var ve bu oyuncu oyunun gidişatını her an değiştirme yeteneğine sahip. Sanki Play Station" diye konuştu.

Messi’nin çok genç olduğunu, çok daha büyük başarılara imza atacağına inandığını söyleyen Wenger, bu futbolcu gibi bir maçta 4 gol atan fazla oyuncu bulunmadığını kaydetti.

UEFA, "ÇOK FARKLI BİR OYUNCU"

UEFA'nın resmi internet sitesi de Messi'nin fevkalade olduğunu belirtirken, Arjantinli futbolcunun takım arkadaşı Xavi Hernandez, UEFA.com'a yaptığı açıklamada, Messi'nin dünyadaki tüm oyunculardan farklı bir seviyede ve sınıfta olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"İnanılmaz ve acımasız bir oyuncu. Tüm oyunculardan farklı bir yerde. Eğer şanslıysanız 25 yılda bir böyle bir oyuncu bulabilirsiniz. Biz de böyle bir şansa sahibiz."

Haberin Devamı

Brezilyalı savunma oyuncusu Alves de rüya gibi bir gece olduğunu ve 1-0 geriye düştüklerinde bile soğukkanlılıklarını koruduklarını ve kaybedeceklerini hiç düşünmediklerini belirtti.

Barcelona'nın file bekçisi Victor Valdez ise yarı finaldeki rakiplerinin Inter olduğunun hatırlatılması üzerine yaptığı açıklamada, "Şimdi yarı finalde eski bir dost Eto'o ile karşı karşıya geleceğiz ve her zaman eski bir dosta karşı oynamak zor olmuştur. Fakat tahmin ediyorum ki bu onun için de zor olacak. Ayrıca o Inter'in olağanüstü oyuncularından sadece biri, şimdi onlarla karşılaşıp, bu işin üstesinden gelme zamanıdır" dedi.