Spor Messi yargı karşısında

Messi yargı karşısında

Paylaş
Messi yargı karşısında

Dünya'da dört kez yılın oyuncusu seçilen 25 yaşındaki Arjantinli yıldız futbolcu Lionel Messi, vergi kaçırdığı gerekçesi ile bugün hakim karşısına çıkıyor

İspanya'daki mahkeme, Messi ve babasının, ünlü oyuncunun imaj haklarının satışında vergi cenneti olarak bilinen Belize ve Uruguay'daki şirketleri kullandıkları gerekçesi ile dava açmıştı.

Barcelona savcısı Raquel Amado tarafından başlatılan davada, Messi ve babasının 2007, 2008 ve 2009 yıllarındaki gelir vergisi beyanlarında 4 milyon Euro'yu aşan usulsüzlük yaptığı belirlenmiş ve bu miktarın ödenmemesi halinde bu ikilinin hapis cezası alabileceği uyarısında bulunulmuştu. Baba Jorge Messi, bu suçlamalar üzerine oğlunun para işleriyle ilgilenmediğini hatırlatarak davayı üzerine aldı. Jorge Messi ayrıca maliyeye dava sonuçlana kadar iyi niyet göstergesi olarak 5 milyon avro para yatırdıklarını da hatırlatarak olayların yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını iddia etti.

Sadece Barselona'dan yıllık 16 milyon avro kazanan Messi'nin dünyanın çeşitli ülke markaları ile de milyonlarca avroluk sponsorluk anlaşmaları bulunuyor. Yıldız futbolcunun hakim karşısında hakkında çıkan vergi kaçakçılığı suçlamalarını reddetmesi bekleniyor.

MEHMET ÇİFTÇİ - MADRİD / DHA

Haberin Devamı