Spor Messi'den, Henry'e destek

Messi'den, Henry'e destek

Paylaş
Messi'den, Henry'e destek

Barcelona'nın yıldızı Lionel Messi, Fransa'nın 2010 Dünya Kupası'na gitmeye hak kazanmasıyla yaşanan "kriz"in tek suçlusunun, Henry olmadığını savundu

France Football Magazine’in verdiği "Altın Top (Ballon d’Or)" ödülünün bu yılki sahibi Messi, dün ödülünü aldıktan sonra düzenlediği basın toplantısında, Barcelona’da forma giyen Fransa Milli Takımı oyuncusu Henry’nin, tartışmalı gol için suçlanacak tek kişi olmaması gerektiğini öne sürdü.

"Bence Thierry, yapması gerekeni yaptı, özür diledi" diyen Arjantinli forvet, "Bu, futbolda olabilecek bir şey. Hakem görmedi, yardımcı hakemler görmedi. Her şey Thierry’e mal edilmemeli" yorumunu yaptı.

HENRY'NİN TARTIŞMALI GOLÜ

Tartışmalara konu maçta Fransa, maçın büyük bir bölümünü 1-0 yenik götürürken, uzatma dakikalarında Thierry Henry’nin elle topu düzelttiği pozisyon sonucu Gallas’ın attığı golle durumu 1-1 beraberliğe getirmiş ve Güney Afrika vizesini son dakikada almıştı.

İrlanda Futbol Federasyonu’nun itirazı üzerine Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), maçın yinelenmesi ya da herhangi bir skor değişimi olmayacağını bildirmişti. Öte yandan FIFA Başkanı Joseph Blatter, geçen Çarşamba, Thierry Henry’e soruşturma açılacağını bildirmişti.

Haberin Devamı