Spor Mesut Özil 'Altın Top'a aday

Mesut Özil 'Altın Top'a aday

Paylaş
Mesut Özil 'Altın Top'a aday

Real Madrid'de forma giyen Mesut Özil, “yılın en iyi futbolcusu” ödülü için Messi ve Ronaldo ile yarışacak

FIFA tarafından verilen ‘Dünyada Yılın Futbolcusu’ ve France Football Dergisi’nin verdiği ‘Ballon d’Or’un birleştirilmesi sonucu bu yıl ilk kez verilecek olan ‘FIFA Altın Top Ödülü’nün adayları açıklandı.

Buna göre Alman Milli Takımı’nın Türk asıllı futbolcusu Mesut Özil de 23 kişilik listede yer buldu. Listede 11 İspanyol Bu yıl önce Dünya Kupası’nda ardından da transfer olduğu Real Madrid’de çok başarılı maçlar çıkaran gurbetçi oyuncu, Messi ve Cristiano Ronaldo gibi isimlerle birlikte yarışacak.

Ödülü kazanacak futbolcu, spor yazarlarının vereceği oylarla belirlenecek.

ALTIN TOP ADAYLARI

Xabi Alonso, Iker Casillas, Cesc Fabregas, Andres Iniesta, Carles Puyol, David Villa, Xavi (İspanya), Mesut Özil, Miroslav Klose, Philipp Lahm, Thomas Müller, Bastian Schweinsteiger (Almanya), Daniel Alves, Julio Cesar, Maicon (Brezilya), Arjen Robben, Wesley Sneijder (Hollanda), Cristiano Ronaldo (Portekiz), Didier Drogba (Fildişi S.), Samuel Eto’o (Kamerun), Diego Forlan (Uruguay), Asamoah Gyan (Gana), Lionel Messi (Arjantin). Löw ve Del Bosque en iyi hoca adayı FIFA, bu yıl ilk kez “Dünya’nın En İyi Teknik Direktörü” ödülünü de verecek.

Açıklanan 10 kişilik listede daha önce yolu Fenerbahçe’den geçen Joachim Löw ile Beşiktaş’ın eski teknik direktörü Vicente del Bosque de yer aldı.

DÜNYANIN EN İYİ TEKNİK DİREKTÖRLERİ

Carlo Ancelotti (Chelsea)
Vicente del Bosque (İspanya)
Alex Ferguson (M.United)
Pep Guardiola (Barcelona)
Joachim Löw (Almanya)
Jose Mourinho (Real Madrid)
Oscar Tabarez (Uruguay)
Louis Van Gaal (Bayern Münih)
Bert Van Marwijk (Hollanda)
Arsene Wenger (Arsenal)

Haberin Devamı