Spor Mesut Özil: Başarılı olacağız

Mesut Özil: Başarılı olacağız

Paylaş
Mesut Özil: Başarılı olacağız

Almanya Milli Futbol Takımı'ndaki Türk kökenli oyuncu Mesut Özil, 2010 Dünya Kupası'nda başarılı olacaklarına inandığını söyledi

Mesut Özil, İtalyan spor gazetelerinden La Gazzetta dello Sport’ta bugün yayımlanan uzun söyleşide, sponsor firmanın kendisine tüm dünyadan mesaj alma olanağı sunan bir ayakkabı verdiğini anlatarak, "Ayakkabımda çip var. İsteyen herkes bana yazabilir. Mesajları daha sonra bilgisayar aracılığıyla okuyorum. Tüm dünyadan destek mesajları alıyorum" diye konuştu.

Beckenbauer’in kendisini Messi’ye benzettiğini hatırlatan soruya da Özil, "Dünya Kupası’ndaki ikinci maç bir hayli zordu. On kişi kalmıştık ve dikkatler benim üzerimdeydi. Fena oynamadım" diye yanıtladı.

"HAYALİM ZİZOU GİBİ OLMAKTI"


Werder Bremen formasıyla top koşturan 21 yaşındaki Özil, Zeyneddin Zidan’ın kendisi için bir idol olduğuna da değinerek, "Hatırladığım ilk dünya kupası, 1998’dekidir.

O iki gol atmıştı. O gece ben de iki şey düşlemiştim: Bir dünya kupasında oynamak ve Zizou gibi olmak! Dünya kupasında oynamayı başarmış durumdayım" ifadelerini kullandı.

"AĞABEYİMİN ARKADAŞLARIYLA OYNADIM HEP"

Özil, teknik becerisini nerede ve nasıl kazandığını ise şu cümlelerle özetledi: "Abimden 5 yaş küçüğüm. Buna rağmen o beni kendisiyle ve arkadaşlarıyla oynatırdı.

Benim gözüme her biri birer dev gibi görünürdü. Ama o sayede Gelsenkirchen’deki Bismarck semtinde beton zeminde yeteneğimi geliştirme imkanı buldum."

Mükemmel performansıyla yabancı kulüplerin de ilgi odağı olan Özil, Türkiye’deki Türklerle ilişkisi konusundaki soruya karşılık da, "Ebeveynimin asıl memleketinde pek çok akrabam var.

Hepsi beni destekliyorlar. Bazı hayranlarım da var. Almanya’dan yola çıkarken, ’Alman-Türkler’in pek çoğu bana iyi şanslar diledi" dedi.

2

Haberin Devamı