Spor Mesut Özil UEFA'ya konuştu

Mesut Özil UEFA'ya konuştu

Paylaş
Mesut Özil UEFA'ya konuştu

Werder Bremen ve Alman Milli Takımı'nın yıldızı Mesut Özil, UEFA'nın resmi internet sitesinden futbol severlerin kendisine sorduğu soruları yanıtladı

Neden Almanya milli takımını seçtin?

Ben futbola başladığım günden buyana hep Almanya için oynamak istedim ve kendimi buna göre hazırladım. Daha önce de genç takım seviyelerinde formasını giydiğim Almanya'nın A takımında oynamaya başladığım için çok mutluyum. Almanya gibi büyük ve üzt düzey bir takımın parçası olmaktan gurur duyuyorum"

Bu sezon Avrupa Ligi finalinde Werder Bremen'i finalde görecek miyiz?


Geçen yıl son UEFA Kupası'dan final oynamıştık. Bu yıl da bu başaracağımızı umuyorum. Ancak UEFA Ligi'nde mücadele etmemiz gereken bir çok iyi takım var.

Şu anda ilk amacımız Twente'ye karşı iyi bir maç çıkarıp turu geçmek. Takım olarak şuanda sadece Twente maçını düşünüyoruz. Twente iyi bir takım. Hollanda Ligi'nin üst düzey takımlarından birine karşı oynayacağız. Özellikle hücum hatlarında yetenekli oyuncular var.

Bundesliga seni en çok zorlayan futbolcu kimdir?

Birkaç tane sayabilirim ama en zorlusu Bayern Münih forması giyen Hamit Altıntop. Ona karşı oynamak her zaman çok zor olmuştur. Kendisi arkaşım olduğu için söylemiyorum.

Eski takım arkadaşın Diego Juventus'a transfer olduktan sonra üzerinde daha çok baskı ve daha çok sorumluluk hissediyor musun ve birlikte oynadığın en iyi oyuncu Diego mu?

Diego'nun ayrılmasından sonra daha çok baskı hissettiğimi söyleyemem. Ben her zaman sahaya tam performansımı vermek için çıkarım. Takımım adına elimden geleni yapmaya çalışırım.

Diego bu takımda oynarken de böyle idi şimdi de böyle. Diego kesinlikle çok iyi bir futbolcu ama onun dışında da birlikte oynadığım iyi oyuncular oldu.

2010 Dünya Kupası finallerinde Almanya'nın şansı nedir?

Dünya Kupası'nda bir çok iyi takım var. Biz de iyi bir takımız. Eğer potansiyelimizi ortaya çıkarırsak başarılı olacağımıza inanıyorum. Ayrıca disiplinli bir oyun ortaya koymalıyız. Hırsı olduğumu rakiplerimize gösterip en iyisini istemeliyiz.

Favori takımın hangisidir ve en beğendiğin, kendine idol olarak seçtiğin oyuncu kimdir?

Çocukken Barcelona taraftarıydım. Ayrıca onları seyretmekten hala keyif alıyorum. En sevdiğim futbolcu ise Zinedine Zidane'dı.

2

Haberin Devamı