Spor Mesut'un ayakkabısının sırrı

Mesut'un ayakkabısının sırrı

Paylaş
Mesut'un ayakkabısının sırrı

Alman basını, Alman Milli Takımı'nın Türk kökenli oyuncusu Mesut Özil'e övgü yağdırırken, genç futbolcu bugünkü maçta ayakkabısında çok ilginç bir şey taşıyacak

Alman Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw’ün bile, takımın şımarmaması gerektiğini ifade etmesine rağmen Mesut hakkında, "Ölümcül topları çok rahatlıkla değerlendirebilmesi yüksek kalitesini gösteriyor" şeklinde konuştuğu hatırlatılan haberde, İngiltere Milli Takımı’nın defans oyuncusu Jamie Carragher’in de "Özil harikaydı.

Topa daha ilk dokunuşlarında mükemmel bir sol ayağı olduğu görülüyordu. Forvetlerin arkasında tüm takımı bir arada tutuyor" diye görüş belirttiği vurgulandı.

ALMAN MESSİ'Sİ


Almanya Genç Milli Takımı Teknik Direktörü Horst Hrubesch’in de Mesut’u, dünya çapında tanınan Arjantinli oyuncu Messi’ye benzeterek, "Alman Messi’si" tanımlamasında bulunduğu ifade edilen haberde, bu nedenle Almanya’nın bugün oynayacağı Sırbistan maçında Mesut’un sıkı bir markaja alınmasının beklendiği kaydedildi.

FİYATI 10 MİLYON EURO ARTTI

Haberde, Alman Milli Takımı’nın Avustralya karşısında oynadığı ilk maçtan sonra Mesut’un piyasa değerinin de arttığına işaret edildi.

İnternet üzerinden futbolda transfer miktarları belirleyen "www.transfer-markt.de" adresindeki internet sayfasında da Mesut’un değerinin 20 milyon Euro'dan 30 milyon Euro'ya kadar bile artırılmasının düşünüldüğüne dikkat çekilen haberde, Werder Bremen’in, Mesut ile 2011 yılına kadar olan sözleşmesini uzatmak için bir an önce girişimlerde bulunması gerektiği yazıldı.

AYAKKABISININ İÇİNDE TEBRİK ÇİPİ VAR

Haberde ayrıca, Mesut’un, Dünya Kupası öncesinde çok sayıda arkadaşından elektronik posta yoluyla aldığı mesajları bir çipe kaydettiği ve bu çipi entegre ettiği futbol ayakkabısını bugünkü Sırbistan maçında da kullanacağı anlatıldı.

Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi de, "Sessiz lider" başlığı altında Mesut ile yapılan röportaja yer verdi.

"TOPU ALMADAN ÖNCE KARAR VERİYORUM"

Takım arkadaşlarıyla yaptığı her şeyden büyük zevk aldığını belirten Mesut, hayranlık duyduğunu ifade ettiği eski Fransa Milli Takımı oyuncusu Zidane gibi sakin olup olmadığına ilişkin soruya, "Öyle sanıyorum. Topu almadan önce, topla ne yapacağımı düşünüyorum" şeklinde yanıt verdi.

Maçlar sırasında çok top aldığını, arkadaşlarının kendisine güvendiğini anlatan ve "Ne yapabileceğimi biliyorlar" diyen Mesut, takım içinde sorumluluk almak istediğini de kaydetti.

Mesut, "Mertesacker, Lahm, Schweinsteiger, Klose, Podolski gibi eski oyuncular bizde sorumluluk üstleniyor. Tabii ki, ben de biraz sorumluluk üstlenmek istiyorum" diye konuştu.

2

Haberin Devamı