Gündem Meteoroloji'den İstanbul için yağış uyarısı (İstanbul'da hava nasıl?)

Meteoroloji'den İstanbul için yağış uyarısı (İstanbul'da hava nasıl?)

Paylaş
Meteoroloji'den İstanbul için yağış uyarısı (İstanbul'da hava nasıl?)

Son dakika... Marmara Bölgesi'nin batısında bugün öğleden sonra ve akşam saatlerinde kuvvetli  ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü  ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama uyarısı yaptı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün öğleden sonra ve akşam saatlerinde Marmara Bölgesi'nin batısında, kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı.

ÖĞLEDEN SONRA BAŞLAYACAK AKŞAM DA SÜRECEK


Yağışın başlangıç zamanı ve etkili olacağı bölgelerle ilgili olarak "Bugün (27.07.2017 Perşembe) öğleden sonra ve akşam saatlerinde Marmara bölgesi başta olmak üzere yurdun kuzeybatı kesimlerinde görülecek." denildi.


MARMARA’NIN BATISINDA ÇOK ETKİLİ BAŞLAYACAK


Gök gürültülü sağanak yağışların; Edirne ve Kırklareli çevrelerinde çok kuvvetli (metrekareye 51-75 kg) , Çanakkale, Tekirdağ ve İstanbul´un batı çevrelerinde kuvvetli (metrekareye 21-50 kg) olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yağışlar sırasında "ani sel, lokal su baskını, yerel dolu yağışı ve yıldırım düşmesi" olaylarının yaşanabileceğine dikkat çekti.

AKOM DA UYARDI


Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) de İstanbul için kuvvetli yağış uyarısını tekrarlayarak ani sel ve su baskınlarına dikkat uyarısında bulundu.

BİR AÇIKLAMA DA İBB'DEN


Meteoroloji ve AKOM'un ardından bir uyarı da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden geldi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin raporuna göre bugün öğleden sonra ve akşam saatlerinde Marmara bölgesi başta olmak üzere yurdun kuzeybatı kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak.

Yağışların Edirne ve Kırklareli çevrelerinde çok kuvvetli metrekareye 51-75 kg , Çanakkale, Tekirdağ ve İstanbul’un batı çevrelerinde kuvvetli metrekareye 21-50 kg olacağı tahmin ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, alınan meteorolojik ihbar doğrultusunda AKOM planlamasıyla İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Halkla İlişkiler, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, Zabıta Daire Başkanlığı, , Park ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı,İSTAÇ, çalışmalarını tamamladı.

Yağışla birlikte rüzgârında kuzeyli yönlerden kuvvetlice ve aralıklarla fırtınamsı şeklinde (20-60km/s) esmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının da hissedilir derecelerde azalarak mevsim normalleri civarına gerilemesi bekleniyor.

Vatandaşların yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ani sel, lokal su baskını, yerel dolu yağışı ve yıldırım düşmesine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.


DİĞER KENTLERDE DURUM


Bi arada, İzmir, Aydın, Manisa, Kütahya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Öğle saatlerinden sonra Kırklareli ve Edirne çevrelerinde başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların akşam ve gece saatlerinde Trakya ve İstanbul çevreleri ile Çanakkale'nin kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.


Dikkat! Meteorolojiden fırtına uyarısı