Gündem Meteoroloji'den son dakika açıklaması: İstanbul'a kar geliyor!

Meteoroloji'den son dakika açıklaması: İstanbul'a kar geliyor!

Paylaş
Meteoroloji'den son dakika açıklaması: İstanbul'a kar geliyor!

Meteoroloji'den son dakika hava durumu bilgileri gelmeye devam ediyor. Merakla beklenen İstanbul için Meteoroloji saat verdi. Yapılan son açıklamaya göre İstanbul'a 28 Şubat Çarşamba ve 1 Mart Perşembe günü kar yağacak

İstanbul 2018 kışını kar yağışı olmadan geçiriyor. Meteoroloji uzmanları tarafından verilen tarihler bile bu yıl sık sık yanıldı. İstanbul sadece bir gün kar yağışı gördü, o da örtü oluşturacak kadar etkili olmadı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Birinci Bölge Müdürü Ahmet Kocaman ise yaptığı son açıklamada, İstanbul’da cuma gününe kadar soğuk havanın devam edeceğini belirterek, "İstanbul’da çarşamba öğleden sonra sıcaklıklar düşecek. Akşam saatlerinde karla karışık yağmur bekleniyor. Çarşamba akşam saatlerinde başlayacak kar yağışı, perşembe sabahı sona erecek" dedi.


YENİ BİR YAĞIŞLI VE SOĞUK HAVA DALGASI


Meteoroloji tarafından yapılan son tahminlere göre, soğuk ve karlı hava dalgası İstanbul’u da etkisi altına alacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Birinci Bölge Müdürü Kocaman, yaptığı açıklamada, bölgenin yeni bir yağışlı ve soğuk hava sistemine gireceğini söyledi. Kocaman, Marmara Bölgesin’de Trakya’da yarından itibaren kar yağışının başlayacağını, çarşamba günü de kıyı kesimleri hariç Edirne ve Kırklareli ile Tekirdağ’ın kuzey kesimlerinde kar yağışının görüleceğini kaydetti.

İSTANBUL'DA KAR NE ZAMAN, SAAT KAÇTA YAĞACAK?


İstanbul için ise çarşamba günü yağmur görüldüğünü dile getiren Kocaman, "Çarşamba öğleden sonra sıcaklıklar düşecek. Akşam saatlerinde karla karışık yağmur bekleniyor. Kar yağışı gece 03.00’a kadar Avrupa yakasında, sabah 07.00-08.00’e kadar da Anadolu yakasında devam edecek. Çarşamba akşam saatlerinde başlayacak kar yağışı, perşembe sabahı sona erecek." diye konuştu.


KAR YAĞIŞI İSTANBUL TRAFİĞİNİ NASIL ETKİLEYECEK?


Meteoroloji Genel Müdürlüğü Birinci Bölge Müdürü Kocaman, çok şiddetli bir kar yağışının öngörülmediğini ve ciddi bir sıkıntı beklemediklerini belirterek, "Kent trafiğini engelleyecek bir kar yağışı beklenmiyor. Çarşamba akşam ve perşembe sabah arasında 7-8 saatlik bir kar yağışı bekleniyor. Sabahleyin kentin yüksek kesimlerinde kar görülebilir. Sıcaklıklarda da çok ciddi düşüş var. Sıcaklık gece eksi 2’ye kadar düşecek, en yüksek artı 2’ye çıkacak. Perşembe günü sürücülerin dikkat etmesi gereken; buzlanma ve don olayıdır. Bu hafta cumaya kadar çok soğuk hava görülecek." değerlendirmesinde bulundu.


ÜLKE GENELİNDE HAVA NASIL OLACAK?


Meteoroloji’den yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara (Edirne hariç), Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin aralıklarla yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege ve Doğu Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Tekirdağ, Kocaeli, Bursa, Sakarya ve Kırklareli’nin yüksekleri, Bilecik, Kütahya, Ankara ve Eskişehir’in yükseklerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Adana’nın doğusu, Osmaniye, K.Maraş, Hatay, Kilis ve G.Antep ile akşam saatlerinden itibaren Mardin, Batman, Bitlis, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı ile güneydoğu kesimlerde yer yer sis ve pus olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Ayrıca rüzgarın genellikle batı ve güneybatı, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.


İşte günlük hava tahmini:





Edirne ve Kırklareli'nde kar yağışı