Gündem İstanbul’da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

İstanbul’da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

Paylaş
İstanbul’da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

İstanbul’da başlayan sağanak yağış akşam saatlerinde bazı ilçelerde hayatı olumsuz etkiledi

İstanbul'da iki haftadır etkili olan ve dün eylül ayı sıcaklık rekorunun kırıldığı aşırı sıcak hava, bugün yerini sonbahar serinliğine bıraktı. Kente boğaz hattından yaklaşan yağış getiren bulutlar, meteoroloji radarına yansıdı. Kısa süreli gök gürültülü şiddetli yağış ve dolunun özellikle İstanbul'un Avrupa Yakası'nda etkili olması bekleniyor.

ŞİDDETLİ YAĞIŞ DEVAM ETTİ

İstanbul’da başlayan sağanak, bazı ilçelerde hayatı olumsuz etkiliyor.

Sağanak nedeniyle bazı ana caddelerde trafik yoğunluğu oluşurken, köprü ve viyadüklerde biriken sular, araç sürücülerine zor anlar yaşattı.
Beykoz’da sağanağın yanı sıra dolu da yağdı. Bayrampaşa metro istasyonunda da köprü altını su bastı. Bazı ilçelerde ise gök gürültüsü etkili oldu.
Yetkililer, yağışın etkili olacağını, Marmara Denizi’nde fırtına beklendiğini ve rüzgarın saatte 75 kilometre hıza ulaşabileceğini duyurmuştu.

"DOLU İHTİMALİ YÜKSEK"


CNN Türk Meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli de 'Sıcaklıklar iki günde 15 derece birden düşecek. Dolu ihtimali yüksek' dedi.


TRAFİKTE AKSAMALAR OLABİLİR


Yarın sıcaklığın 5 derece düşerek 24 dereceye inmesi beklenirken, İstanbullulara haftanın son iş gününde sabah trafiği uyarısı da geldi. Yarın özellikle sabah saatlerinde etkili olacak sağanak yağışın trafikte de aksamalara yol açması bekleniyor.

AKOM UYARDI


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi de (AKOM) açıklama yaparak, "Öğle saatlerinden itibaren rüzgarın kuzeyli yönlere dönmesi ile birlikte hava sıcaklıklarının da alarak mevsim normallerine gerileyeceği, akşam saatlerinden itibaren ise il genelinde kısa süreli gök gürültülü sağanak yağış geçişlerinin yaşanacağının tahmin edildiğini" belirtti.


KIRKLARELİ'NDE ANİDEN SAĞANAK YAĞMUR BASTIRDI, EVLERİ SU BASTI


Kırklareli'de aniden etkili olan sağanak yaşamı olumsuz etkiledi, bazı ev ve iş yerlerini su basarken, bir çok araç da yolda kaldı.



Sabah saatlerinde etkili olan ve yaklaşık 1 saat süren yağış nedeniyle bazı vatandaşlar iş yeri ve otobüs duraklarına sığınarak korunmaya çalıştı.



Yağış nedeniyle birçok mahallede su birikintileri oluşurken, yayalar zor anlar yaşadı. Zaman zaman dolu yağışının da etkili olduğu kentte Karakaş, Karacaibrahim ve İstasyon mahallelerinde su birikintileri nedeniyle bir çok araç yolda kaldı. Yolda kalan araçlar Kırklareli Belediyesi ekipleri tarafından bulundukları yerden kurtarıldı. Polis ekipleri su birikintisi nedeniyle trafikte ilerlemekte zorlanan sürücülere herhangi bir olumsuzluk yaşamamaları için uyarıda bulundu.



Kırklareli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri de İstasyon ve Pınar mahallelerinde su basan ev ve iş yerlerinde çalışmalarını sürdürüyor. Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre bir saatte metrekareye 25 kilogram yağışın düştüğü kentte yağışın gün boyu süreceği tahmin ediliyor.