Yaşam Meteoroloji'den yüksek sıcaklık uyarısı

Meteoroloji'den yüksek sıcaklık uyarısı

Paylaş
Meteoroloji'den yüksek sıcaklık uyarısı

Yeni bir sıcak hava dalgasının etkisi altına giren ülkemizde hafta sonu sıcaklık 40 dereceye kadar çıkacak. Uzmanlar 4 gün boyunca etkili olacak olan sıcaklar için 'dikkatli olun' uyarısında bulunuyor

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, “Ülkemizin güneybatı kesimlerinde hava sıcaklıklarının 22.08.2014 Cuma gününden itibaren hissedilir derecede artarak hafta sonunda (23.08.2014 Cumartesi ve 24.08.2014 Pazar günleri) özellikle Antalya ve Muğla illerimizin kıyı kesimlerinde günün en yüksek hava sıcaklığının kuzeyli rüzgarların etkisiyle de 40 derece ve üzerine çıkacağı tahmin edilmektedir.” denildi.

MARMARA: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney kıyılarında kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, doğusunun parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus hadisesi görülmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ:
Parçalı ve çok bulutlu, doğu kıyıları ile Ordu ve Artvin çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Rize çevreleri ile Trabzon'un doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Kuzey ve batısı parçalı ve yer yer çok bulutlu, Kars, Ardahan ve Iğdır çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı