Gündem Metin Göktepe unutulmadı

Metin Göktepe unutulmadı

Paylaş
Metin Göktepe unutulmadı

Gazeteci Metin Göktepe, ölümünün 14. yılında mezarı başında anıldı

Esenler, Kemer Mezarlığı'ndaki mezarı başında düzenlenen anma törenine Metin Göktepe'nin annesi Fadime Göktepe, Evrensel Gazetesi yöneticileri, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen ve bazı siyasi parti temsilcileri ile Göktepe'nin meslektaşları katıldı.

Kırmızı karanfillerle süslenen Göktepe'nin mezarı başında toplananlar kısa konuşmalar yaparak duygu ve düşüncelerini aktardı.

Metin Göktepe'yi anma programına katılan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen "Göktepe gerçekten yakın bir arkadaşımdı. Biz bu olayın aydınlatılması içi çok çalıştık. Hâlâ çalışmaya da devam ediyoruz. Çok ağır şartlarda görev yapan genç gazeteci arkadaşlarımız da tıpkı Göktepe gibi canla başla çalışıyor. Bu nedenle Göktepe hala yaşıyor ve yaşatılıyor' dedi.

Göktepe' nin mezarı başında toplanan ve zaman zaman sloganlar atan grup katılımcıların konuşmalarının ardından görevleri başında hayatını kaybeden gazeteciler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Anma töreni sonunda Göktepe' nin mezarı başında toplanan kalabalığa seslenen acılı anne Fadime Göktepe 'Bu güne kadar attığım her adımda beni yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ederim. Bu sayede oğlumu yaşattınız ve hatırasına sahip çıktınız' şeklinde konuştu.

Anma törenine katılanlar "Gazeteci cinayetleri aydınlatılsın" şeklinde slogan attıktan sonra olaysız dağıldı.

Bulut MÜLHİM/İSTANBUL (DHA)