Gündem Metin Şentürk'ten dünya rekoru

Metin Şentürk'ten dünya rekoru

Paylaş
Metin Şentürk'ten dünya rekoru

'Dünya Engelliler Hız Rekoru'nu kırmak için direksiyon başına geçen Metin Şentürk, İngiliz görme engelli Mike Newman'a ait 284 kilometrelik hız rekorunu kırdı

6 aydır hazırlıklarını sürdüren ve yaklaşık bir haftadır GAP Havaalanı’nda, test sürüşleri yapan görme engelli şarkıcı Metin Şentürk, bugün saat 11.00’de, Guinness rekorlar kitabından gelen 3 gözlemci nezaretinde rekor için direksiyon başına geçti.

Şentürk'e, eşi Fulya Şentürk ile şarkıcı Kubat da destek verdi. İşadamı Fikret İnan’a ait ‘Ferrari F430’ model otomobille rekor denemesi yapan Metin Şentürk, eğitmeni ralli pilotu Volkan Işık’ın telsizle yönlendirmesiyle 4 kilometre uzunluğundaki pisti yaklaşık 50 saniyede gidip döndü.

Rekor sürüşünün ardından otomobilinden inen Şentürk, sevincini eşi Fulya, şarkıcı Kubat, eğitmeni Volkan Işık ve Guinness rekorlar kitabı temsilcilerine sarılarak paylaştı.

Gözyaşlarını tutamadığı görülen Metin Şentürk, görme engelli hız rekorunun artık Türkiye’de olduğunu söyledi. Şentürk, “Şanlıurfa’da bir haftadır günde 9 saat test sürüşü yaparak, rekora hazırlandım.

Çok mutluyum. Herkesin duası kabul oldu. Bana destek veren herkese teşekkür ediyorum. Artık Türk Hava Yolları bile benden daha yavaş” dedi.

Şarkıcı, bir gazetecinin, “Rekoru kırdınız mı?” sorusuna, “Kör müsün?” diyerek esprili yanıt verdi.

Metin Şentürk, ardından Şanlıurfa türküleri söyleyerek, rekoru kutladı. Öte yandan, rekor denemesiyle ilgili kesin uydu sonuçlarının saat 14.00’te açıklanacağı bildirildi.

Ali LEYLAK/ŞANLIURFA (DHA)