Ekonomi Metrekaresi 18 bin dolar

Metrekaresi 18 bin dolar

Paylaş
Metrekaresi 18 bin dolar

Zorlu Center'ın rezidans kısmında satışa başlandı. 2.5 milyar dolarlık projenin rakamları Türkiye'nin en pahalı rezidans fiyatlarını ortaya çıkardı

Zorlu Grubu, Zincirlikuyu’daki eski Karayolları arazisi üzerinde inşa ettiği Zorlu Center’ın rezidans kısmı için satışa başladı. Grubun bu alandaki şirketi olan Zorlu Gayrimenkul’un kuruluşunun dördüncü kuruluş yıldönümüne denk gelen satış için Zorlu Grubu, ilk adımı Mart 2007’deki ihaleye girerek atmıştı.

Milliyet gazetesinden Tebernüş Kireççi'nin haberine göre, ihalede araziyi 800 milyon dolara satın alan grup, AVM, ofis, rezidans, kültür merkezi ve otel olmak üzere beş farklı fonksiyonu bir araya getirdiği projesini hayata geçirmek için 2.5 milyar doları aşan bir yatırım bedeli ayırdı.

Rezidans kısmının satışı için düğmeye basılan projede, diğer tüm kısımlar Zorlu Grubu tarafından işletilecek. Grubun işletme yoluyla elde edeceği yıllık kira gelirinin 120 milyon dolar civarında olması bekleniyor.

Bu arada rezidanslar için ifade edilen fiyatlar, projeyi, İstanbul’un en pahalısı da yaptı. Rezidansların metrekare fiyatı 9 bin 500 dolar ile 18 bin dolar arasında değişirken, penthouse’lar için için fiyatın daha yüksek olacağı belirtildi.

‘Bu proje herkesin ağzında’

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, projeyi, “Aslında bir hayalin gerçekleşmesi” sözleriyle nitelendirerek, şöyle konuştu: “Her zaman hayal kurarım.

Ama, hiçbir zaman hayalci değilim. Yıllar önce Denizbank’taki odamda Zorlu Center’ın inşa edildiği araziye bakardım. Bize nasip oldu. ‘Zorlu Center’i yapamazsın’ dediler yaptım. Bu proje, İstanbul’un ilk beşi bir yerde projesidir. Benzersiz olmasını istedim. Bu yüzden de yola bir hayalle çıktım. Kendimize verdiğimiz söz büyüktü. Projemiz de aynı oranda büyük, benzersiz ve değerli olmalıydı.”

Projenin geliştirilme sürecine dikkat çeken Zorlu, “Bu projeye ben kendim ve ekibim aklımızı, fikrimizi koyduk. Bu proje konuşuluyor, herkesin de ağzında. Allah bizi nazardan korusun” dedi.

‘Tepedeki yalı dairesi’



Öte yandan, satış startını dün vermiş olmalarına rağmen, bugüne kadar 2 bin kişinin projeyi ziyaret ettiğini belirten Zorlu, “Allah nazardan korusun. Bugüne kadar hiçbir yerde satış yapıyoruz demeden bu rakama ulaştık” dedi. Rezidanslar için yöneltilen, ‘İstanbul’un en pahalısı mı’ sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Burası İstanbul’un tepesindeki bir yalı dairesi. Konum ve kalitesiyle karşılaştırıldığında yüksek değil.” Zorlu, bu arada imar planında değişiklik yapılmadığına da dikkat çekti.

ÖDÜL ÜSTÜNE ÖDÜL ALDI

Emre Arolat Mimarlık önderliğinde geliştirilen proje kısa sürede pek çok ödülün de sahibi oldu:

1- Dubai Kentsel Tasarım Peyzaj Mimarlık Yarışması’nda En İyi Planlanmış proje.

2- Europe and Africa Property Awards’da Ticari Mimarlık ve World’s Best ödülleri.

Deniz'den Ada'ya kulaç atıyor

TMSF'nin 24 Kasım'da düzenleyeceği Adabank ihalesi için geri sayım başlarken, dün Zorlu Residence ile büyük çıkış yapan Ahmet Nazif Zorlu, bankaya ilgisinin olduğunu açıkladı. Alıcıları artırmak amacıyla üç kez ertelenen ihaleye İran, İsrail ve Körfez ülkeleri de ilgi gösteriyor.

Denizbank'ı Dexia'ya 2006 yılında satarak bankacılık sektöründen çıkan, ancak sektör dönmek için de fırsat kolladığı bilinen Zorlu, Adabank ihalesini değerlendirebileceğini açıkladı. Zorlu, şöyle konuştu: "Bakacağız günü geldiği vakit, gireceğim diyemem ama günü geldiği vakit bakarız. Cebimize kasamıza bakarız eğer bu işi becerebilirsek gireriz ama şu anda böyle bir şey çıkmadı meydana. Çıkarsa değerlendiririz."

Bu arada İsrail'deki 1 milyar dolarlık enerji yatırımı hakkında da açıklama yapan Zorlu,"15-20 gün içinde inşaata start verilecektir. Yatırım başlayacak. Orada İsrailli ortağımız var, işletmesi bizde yüzde 25 ortağız. Yapımını da üslendik. Bu konuda ayrı bir ihale olacak."

KENDİNİ ŞARJ EDECEK

Yeşil alana toplamda 75 bin metrekarenin ayrılacağı projede rekreasyon alanı ise 120 bin metrekare oldu. Alan 50 farklı bitki ve ağaç ile donatılacak. Ayrıca, projede elektrikli araçları şarj etmek için şarj üniteleri kurulacak.

Madagaskar TOKİ’den konut yapmasını istedi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar’ı ziyaret eden Madagaskar Toprak Yönetimi ve Ademi Merkeziyet Bakanı Hajo Herivelona Andrianainarivelo, ülkesinde 300 bin konutun yapımı konusunda TOKİ’den destek istedi.



Türkiye’ye gelen Madagaskarlı bakan Andrianainarivelo, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi’ni gezen konuk bakan daha sonra görüştüğü TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’dan kendi ülkesindede konut yapmasını talep etti.

TOKİ’nin bakış açısını çok beğendiğini belirten konuk bakan, ülkesindeki konut ihtiyacı ile ilgili olarak, “Maden ve petrol gelirlerinden gelen parayı konuta yatırmayı düşünüyoruz. Büyük şehirlerin etrafına konut yapımı için alanlar belirlendi. Bu alanların altyapısı hazır. Şu an için 300 bin konutun yapılabileceği alan tamam. TOKİ, ülkemize gelerek çalışma yapabilir. Madagaskar’ın şu an acil ihtiyaç duyduğu konut sayısı yılda 125 bin. Biz sadece bunun 30-40 binini yapabildik. Eğer Türkiye bize katkı sağlarsa, TOKİ sayesinde 300 bin konut yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Artık, satış için randevu veriyor

İstanbul’un yeni finans merkezi Batı Ataşehir’de inşa edilen, LEED sertifikalı Türkiye’nin ilk yeşil karma konut projesi Varyap Meridian’ın kulesi Grand Tower’da satışlar gelen talepten dolayı randevu ile yapılacak.

Anadolu yakasının en yüksek rezidans kulesi olan ve firmanın yönetim kurulu başkanı Süleyman Varlıbaş’ın doğum yeri olan Trabzon’un plaka numarası 61 katlı Varyap Grand Tower’da satışlar 3 bin TL’den başlayan peşinatlarla yapılıyor. Gelen müşterilere daha iyi hizmet verebilmek amacıyla görüşmelerin randevu sistemiyle yapılması planlanan satışta müşteri kesiminin çoğunluğunu üst düzey yönetici, doktor, mühendis, öğretim üyesi ve profesyonel yöneticiden oluştuğu açıklandı. Projenin, LEED kriterlerine göre yeşil bina yaklaşımı ile inşa edilmesi talepteki itici güçlerden biri olarak gösteriliyor.

Reality en iyiler için Las Vegas yolunu açtı

Amerika’nın en önde gelen beş emlak franchising kuruluşundan biri olan Realty World, başarılı emlak danışmanları ve brokerlarını ödüllendirmek için şampiyona düzenledi. Senede iki kez düzenlenen Realty World Türkiye Kupası Ödülleri’nin 2010 yılının ilk dönem töreninde dereceye girenlere armağanları verilirken 2009 yılının şampiyonları 22 Kasım’da Amerika’ya gidecekler. Bir haftalık Amerika gezisinde Las Vegas’a gidecek olan 2009 yılı şampiyonları emlak sektörü ile ilgili workshoplara katılacak.

2007’den beri Garanti Koza çatısı altında olan şirket, emlak danışmanları ve brokerlarını motive etmek üzere düzenlediği yarışmada 6 kategoride 18 ödül dağıttı.

(Milliyet)

3

Haberin Devamı