Gündem Metro inşaatı çöktü, E-5 kapandı

Metro inşaatı çöktü, E-5 kapandı

Paylaş
Metro inşaatı çöktü, E-5 kapandı

Kadıköy-Kartal-Pendik-Sabiha Gökçen metro inşaatının, Pendik Köprüsü yakınlarında göçük meydana geldi. E-5 çift taraflı trafiğe kapatıldı

Kadıköy-Kartal-Pendik-Sabiha Gökçen metro inşaatının, Pendik Köprüsü yakınlarında göçük meydana geldi.

Metro inşaatının Pendik Tavşantepe mevkisinde, galeri açımı sırasındaki toprak kaymasının saat 10.00 sıralarında gerçekleştiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Toprak kaymasının meydana geldiği yer altındaki bölümün karayoluna 8 metre derinlikte olduğu bildirildi.

Karayolundaki yoğunluğun ve ağır taşıtların yolda göçmeye neden olmasının önlenmesi için trafik her iki yönde kapatıldığı, karayolunda uzun kuyruk oluştuğu belirtildi.

Kadıköy istikametine trafik akışı saat 11.30 sıralarında bariyerler kesilerek yan yoldan sağlandı. Ankara yönüne de trafiğin yan yoldan verilmesine yönelik çalışmalar sürdürülüyor.

E-5 GECE YARISINA KADAR KAPALI

Araçlar polis ve belediye ekiplerince alternatif yollara yönlendirilirken göçükteki çalışmanın gece yarısına kadar süreceği öğrenildi.

Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, metro inşaatındaki göçükle ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Yeni bir tehlikeyle karşı karşıya kalınmaması için çalışmalar bitene kadar, gece yarısından önce trafik normal seyrine dönmeyecek" dedi.

Haberin Devamı

Belediye Başkanı Şahin, metro inşaatındaki göçükle ilgili olay yerinde incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından Şahin, basın mensuplarının çeşitli soruları üzerine, şunları söyledi:

"Metronun 1. etap Kartal-Kaynarca hattına gelen çalışma, daha sonra havalimanına gidecek önemli bir hattır. Buradaki zemin daha önceden dere vadisi olan ve üzeri dolgu olarak kapatılmış bir zemin.Yaklaşık 20-25 metre derinlikte metro çalışmaları devam ediyor. Ancak bu yüzeydeki dolgu alanının, galeri açımı sırasında, aşağıya doğru kayması söz konusu. Asfalt yüzeyden yaklaşık 8 metre aşağıda bir kayma meydana gelmiş. Çökme sırasında insan ve mal açısından bir sıkıntı olmadı."

Ağır tonajlı araçların yoldan geçmesi sebebiyle yeni bir tehlikeyle karşı karşıya kalınmaması için yolun ihtiyatlı bir şekilde iki taraflı kapatıldığını hatırlatan Şahin, by-pas hattı yapılarak yan yolların devreye sokulmaya çalışıldığını anlattı.

Yaklaşık bir saate kadar yan yol çalışmalarının biteceğini ve akabinde trafiğin akıcı hale döneceğini kaydeden Şahin, aksamanın çökme ile ilgili değil, çökmenin meydana geldiği yerin öneminden kaynaklandığını ifade etti.

Haberin Devamı

Çalışmaların akşam saatlerine kadar devam edeceğini, özellikle kaymanın meydana geldiği yerde betonlama çalışmasının devam edeceğini belirten Şahin, "Yeni bir tehlikeyle karşı karşıya kalınmaması için çalışmalar bitene kadar, gece yarısından önce trafik normal seyrine dönmeyecek" dedi.

İDO, VAPUR SEFERLERİNİ ARTIRDI

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), metro çalışmaları sırasında meydana gelen göçüğün ardından D 100 karayolunun trafiğe kapanması nedeniyle arabalı vapur seferlerini artırdı.

İDO’dan yapılan açıklamada, İstanbul Metrosu Kartal-Kadıköy inşaatının Kaynarca-Pendik arasındaki tünel kazı çalışmaları sırasında meydana gelen toprak kayması nedeniyle D 100 karayolunun iki yönlü trafiğe kapandığı hatırlatıldı.

Avrupa - Anadolu ve Anadolu-Avrupa yakası arasındaki trafik yoğunluğunun azatılması için arabalı vapur seferlerinin arttırıldığı kaydedilen açıklamada, Sirkeci-Harem hattında bulunan 6 arabalı vapur seferinde tarifeli çalışmanın kaldırıldığı, vapurların doldur-boşalt sistemiyle kesintisiz çalışacağı bildirildi.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer2851","2851","201009","2851-1.jpg");