Gündem Metruk binada el bombaları bulundu

Metruk binada el bombaları bulundu

Paylaş
Metruk binada el bombaları bulundu

Kocaeli'nin Gölcük ilçesine bağlı Saraylı Köyü'nde, bir süre önce yandığı için kimsenin oturulmadığı eski bir evde valiz içersinde el bombaları bulundu

17 Ağustos depreminin ardından kalıcı konutların inşa edildiği Saraylı Köyü’nde, İlker Yel’e ait olan ve bir süre önce restore edildikten sonra çıkan yangında kullanılmaz hale gelen evdeki bombalar bu akşam saatlerinde bulundu.

Haberin Devamı

Eve temizliğe gelen İlker Yel’in annesi bir valiz görünce yakınlarına haber verdi. Eve gelen yakınları ve köy muhtarı valizi açtığında el bombalarıyla karşılaştı.

Saraylı Köyü Muhtarı Rıfat Büyükbudak’ın haber vermesiyle olay yerine gelen jandarma, evin çevresinde güvenlik şeridi oluşturdu.

Jandarmanın yaptığı aramalar saat 19.45’de sona erdi. Çalışmasını tamamlayan jandarma burada bulunan valiz ve 6 adet olduğu sanılan el bombalarını alarak güvenlik şeridini de kaldırıp köyden ayrıldı.

Gazetecilerin içine girdiği evin zemininde, başka bomba veya silah olabileceği düşüncesiyle jandarma ekiplerinin kazı yaptığı anlaşıldı.

Burada bulunan bombaların özellikleriyle ilgili açıklama yapılmadı.

(DHA)