Gündem Metruk evin laneti mi?

Metruk evin laneti mi?

Paylaş
Metruk evin laneti mi?

İzmir'de bir otobüsün 2.5 yıl önce çarptığı ve 12 kişinin yaralandığı metruk eve yine bir otobüs daldı

İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde, 2.5 yıl önce bir belediye otobüsünün çarptığı, araçtaki 12 kişinin yaralandığı eve, ikinci kez otobüs girdi. Bu kez de aralarında şoförün de bulunduğu 18 kişi yaralandı. Büyük hasar gören evin, belediye ekiplerince yıkılacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Kaza, dün saat 18.30 sıralarında 1612 sokak üzerinde meydana geldi. Gengizhan Mahallesi - Yeşilyurt seferini yapan Osman Yener yönetimindeki 35 DPP 56 plakalı belediye otobüsü, freni patlayınca kontrolden çıktı. Yokuş aşağı hızlanan otobüs, hızla iki katlı, kullanılmayan metruk binaya girdi. Çarpmanın etkisiyle yarısı evin içine giren otobüste, aralarında şoförün de bulunduğu 18 yaralı yaralandı. Güçlükle çıkarılan yaralılar Ege Üniversitesi, Tepecik, Karşıyaka ve Bornova Trafik Hastaneleri'nde tedavi altına alındı.

TEK ÇÖZÜM KENTSEL DÖNÜŞÜM

Yaralıların çakırtılmasının ardından da otobüs çekecilerle binadan çıkarıldı. Bu sırada duvarın yıkılma olasılığına karşı önlem alan polisler, çevrede toplanan vatandaşları oley yerinden uzaklaştırdı. Bayraklı Belediyesi yetkilileri, fen işleri ekiplerince binanın hasar gören yerlerinin yıkılacağını söyledi. Kaza yerine gelen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, bu tür yapıları temizlemenin tek yolunun kentsel dönüşüm projeleri olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Facianın eşiğinden dönülen kazada otobüsün girdiği eve, 2007 yılının Haziran ayında da Ali Korkmaz yönetimindeki, Cengizhan Mahallesi - Gümrük seferini yapan 35 DPP 58 plakalı yolcu otobüsü çarpmıştı. O kazada da aralarında şoför Ali Kormaz'ın da bulunduğu 12 kişi yaralanmıştı.

Taylan YILDIRIM / İZMİR, (DHA)