Gündem Mevlit yemeği 150 kişiyi zehirledi

Mevlit yemeği 150 kişiyi zehirledi

Paylaş
Mevlit yemeği 150 kişiyi zehirledi

İstanbul Bağcılar'da, mevlide katılanlardan 20'si çocuk yaklaşık 150 kişi, verilen yemekten zehirlendi

İstanbul Bağcılar'da oturan Yaşar Karaduman, ölen bir yakını için düzenlediği mevlide yaklaşık 200 kişi çağırdı. Misafirlere de tavuk, pilav ve ayran ikram etti. Yemekten hemen sonra misafirler mide bulantısı şikayeti ile hastanelere koştu. Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile çevredeki hastanelere giden 20'si çocuk yaklaşık 150 kişiye serum takıldı. Doktorlar, yapılan ilk muayanede zehirlenmeye tavuğun neden olduğunun anlaşıldığını belitti.

Haberin Devamı

Ev sahibi Yaşar Karaduman da tavukları mahalleden bir marketten aldığını ve para kazanmak için bozuk malları satarak insan sağlığı ile oynayan sorumlulardan şikayetçi olacağını söyledi. Olay nedeniyle zehirlenenlerin sağlık durumlarında önemli bir sorun olmadığı öğrenildi.

TUVUKTAN NUMUNE ALINDI

Zehirlenenlerin hastaneye yatırılmasının ardından yakınları hastanelere koştu. Mahallede bir kişinin mevlit düzenlediğini ve eşi ve çocuklarının düzenlenen mevlitte zehirlendiğini belirten Mücahit Kara, "Tavuk, pilav ve ayran dağıtılmış. Yedikleri tavuktan zehirlenmişler. Yenen tavuktan alınan örnek hastaneye getirildi ve doktorlar zehirlenmenin tavuktan kaynaklandığını söyledi" diye konuştu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Erhan TEKTEN - Ünsal ÇAKİN - Hasan YILDIRIM / İSTANBUL DHA

Haberin Devamı