Spor Mevlüt'ün gönlü İngiltere'de

Mevlüt'ün gönlü İngiltere'de

Paylaş
Mevlüt'ün gönlü İngiltere'de

Paris Saint Germain'de forma giyen milli futbolcu Mevlüt Erdinç, futbol hayatına İngiltere'de devam etmek istediğini söyledi

Saint Claude'deki babaevinde DHA'ya özel röportaj veren Mevlüt Erdinç, Paris Saint Germain takımında oynamaktan çok zevk aldığını ve Parisli futbolseverlerin de kendini sevdiğini ifade ederek, "Seviyeli futbolumu koruyarak, Fransa'da yaşayan Türklere örnek olmak istiyorum" dedi.

Türkiye'deki hiçbir futbol kulübünden resmi bir teklif almadığını belirten Mevlüt, kendisine sadece, bir gün Türkiye'de oynamayı düşünüp düşünmediği sorusunun sorulduğunu ve ileri bir tarihte Türkiye'de oynayabileceğini belirttiğini söyledi.

"MİLLİ TAKIMA AĞIRLIĞIMI KOYACAĞIM"

Genç futbolcu, ilk etapta Avrupa'da futbol oynayabileceğini kanıtlamak istediğini vurgulayarak, "Henüz 22 yaşındayım ve tecrübemi artırmak istiyorum. Çok hızlı bir forvet olmama rağmen, henüz Türkiye A Milli Takım'a ağırlığımı koyamadım.

Bunun sebebini, Milli Takım'da oynadığım günlerde üzerimde olan baskıya bağlıyorum. Artık özgüvenim ve tecrübem arttı. Eğer bana A Milli Takım'da tekrar görev yapabilme şansı tanınırsa, tüm kapasitemi gösterebilirim. Bu benim için büyük bir onur olur" diye konuştu.

"EN İYİ ARKADAŞIM EMRE"

Süper Lig'i uzaktan takip ettiğini de ifade eden Mevlüt, "Galatasaray ve Fenerbahçe'deki arkadaşlarım ile mesajlaşıyorum. Fenerbahçeli Emre ile iyi anlaşıyorum ve Emre milli takım çerçevesinde bana çok yardım ediyor. Emre ile birlikte Nihat ve Kazım'la da iyi anlaşıyorum. Hatta Kazım ile konuşurken, Türkçe ve İngilizce'yi karıştırarak konuşuyoruz" dedi.

"FENERBAHÇE TURU GEÇER"

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Lille'in çok iyi bir takım olduğunu, buna rağmen turu geçen tarafın Fenerbahçe olacağını tahmin ettiğini söyleyen Mevlüt, çok iyi bir forvete sahip olan Lille'in defansta sert, fakat yavaş olduğunu belirtti.

Paris'te yaptıkları son lig maçında Lille'e 3 gol atarak 3-0 yendiklerini de vurgulayan Mevlüt, "Alex, defans derinliğine vereceği paslarla tehlikeli olabilir. Fenerbahçe'nin Avrupa liglerindeki tecrübesi Lille'e göre çok fazla. Favori olarak Fenerbahçe'yi görüyorum. Türk takımlarının Avrupa kupalarındaki başarılarından gurur duyuyorum" şeklinde konuştu.

Bu arada genç futbolcu, ağustos, kasım ve aralık aylarında taraftarlar tarafından Paris'in en iyi fubolcusu seçilirken, ligin ilk yarısının da en iyi futbolcusu unvanını aldı.

Engin AKGÜRBÜZ/SAINT CLAUDE (DHA)

Haberin Devamı