Mehmet Coşkundeniz Mevsim bahar kalpler coşar
HABERİ PAYLAŞ

Mevsim bahar kalpler coşar

Bahar aşk mevsimidir çünkü vücudumuz güneş ışınlarına duyarlı. Daha fazla güneş ışını almak demek, hormonları daha üst seviyede salgılamak demek.

Özellikle de aşka neden olan dopamin, adrenalin ve serotonin hormonlarını.

Bir de baharla birlikte daha fazla dışarı çıkıyoruz, daha fazla insanla karşılaşıyoruz, kısacası sosyalleşiyoruz.

Yeni aşk bulanlar tamam da ya zaten sevgilisi olanlar? İşte bu yazı onlar için kalplerine bahar temizliği niyetine...

1- SARILMAK ÖMRÜ UZATIR

Bunca zamandır yaşadıklarınız, paylaştıklarınız ve biriktirdiğiniz anılar çok kıymetlidir. Bugün ayrılsan, aynı mutluluğu başkasında bulman çok zaman alacaktır. Sevgilin senin için hala en değerli insandır. Bunu anlamak için onunla geçirdiğin zamanları düşünmen yeterli.

Haberin Devamı

2- SUSMA, SEVDİĞİNİ SÖYLE

Kelimeler sizin sevginizin dışavurumudur. “Seni seviyorum” cümlesinin sihrine inan. En tartışmalı, kavgalı dönemlerde bile çok işe yarar. Bir de zaten sevgini söylemeyeceksen niye bir ilişkinin içindesin ki?

3- DOKUN, NE OLUR DOKUN BANA

El ele tutuşmak, sarılmak, dokunmak, öpüşmek, sevişmek... Duygu aktarımının en güzel yolları. Çiftler, ilişkinin ilerleyen dönemlerinde bunu ihmal etmeye başlar. Bu bahar birbirinizi sevmeye, sevişmeye hazırlayın.

4- HER ŞEY SENİNLE GÜZEL

Giderek daha az görüşme de uzun soluklu ilişkilerin olumsuzluklarından biridir. Bu bahar daha çok görüşün. Randevulaşın, buluşun. Hava güzel, parklara, çayırlara gidin. Eski usül piknik yapın. Deniz kenarında yürüyüşe çıkın.

5- DOSTLAR SİZİ HATIRLASIN

Zamanı birlikte geçirin, sosyalleşmeyi unutmayın. Arkadaş çevrenizle birlikte bir şeyler yapın. Pazar kahvaltılarına kalabalık gruplarla gidin örneğin. Tatile baş başa çıkacağınıza yine sevdiğiniz arkadaşlarınızla çıkın.

6- SENİ KAYBETMEKTEN KORKUYORUM

Aşkın olmazsa olmazı ‘kaybetme korkusu’dur. Zaten aşkta başka korkuya yer yoktur. Kaybetme korkusu, ilişkiyi canlı tutan önemli bir etkendir. İnsan kendi için değerli olanı kaybetmekten korkar. Onu kaybedebileceğini hatırla!

7- NE YAPAYIM BEN BÖYLEYİM

Çiftlerin yaptığı en büyük hatalardan biri, sırf sevgilisi istiyor diye kimliğinden farklı rollere bürünmektir. Unutma, sevgilin seni nasıl sevdiyse öyle sevmeye devam edecek. Değişirsen, onun seni sevdiği kişilikten farklı biri haline dönüşürsen kaybedersin.

Haberin Devamı

8- BENİM GÜZEL MANOLYAM

İlişkinin başında kendine gösterdiğin özen azaldı değil mi? Eskisi kadar kendine bakmıyorsun. Hadi silkin bakalım, bahar geldi. Üstüne, başına özen göster. Sevgiline flört ettiğin dönemdeki gibi davranmaya devam et. Bunun nasıl sihirli bir şey olduğuna inanamazsın.

9- SENİ HİÇ ALDATMADIM

Ne dedik, “Ben her bahar aşık olurum” şarkısına kapılma. Sen bu bahar sevgilinle aşkını tazele. İlişkini korumanın en önemli yolu da sadakattir. Sadık olmaktan hiç vazgeçme. Sadece baharda değil, 4 mevsim vazgeçme.

10- DOKTOR, DERDİME BİR ÇARE

“Sevgimizin, aşkımızın üstünden, kış geçti, bahar geçti, yaz geçti” şarkısını söylemek istemiyorsan, ilişkinin bütün yukardakileri yapmana rağmen yolunda gitmediğini düşünüyorsan bir uzmana uğra. Birbirinizi seviyorsanız, profesyonel yardım almadan son kararı vermeyin!

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder