Memet Özer Mevsim sebzeleri için lezzetli tarifler...
HABERİ PAYLAŞ

Mevsim sebzeleri için lezzetli tarifler...

Değerli Posta okuyucuları, bu hafta sizler için mevsim sebzelerinden oluşan tarifler hazırladım. Biliyorum ki; çoğumuza kış sebzeleri çok fazla çekici gelmiyor. Ama güzel ve farklı tariflerle, doğru pişirme teknikleri ile çok lezzetli sonuçlar almak mümkün. Üstelik çocuklarınıza sebze yedirebilmek için de uygun bir fırsat. Mevsim devam ederken ileriki haftalarda da bu tip tarifleri yazmaya gayret göstereceğim. Umarım tarifleri beğenir ve evlerinizde uygularsınız. Afiyet olsun.

SÜTLÜ KARNABAHAR VE PIRASA ÇORBASI

Haberin Devamı

MALZEMELER

  • 1 baş karnabahar (güzelce ayıklanmış)
  • 2 sap pırasa (ince kıyılmış)
  • 1/2 adet soğan (ince kıyılmış)
  • 1/2 adet havuç (ince kıyılmış)
  • 2 bardak süt
  • 3 bardak tavuk suyu
  • 1 fincan krema
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 kaşık zeytinyağı
  • Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Tencerenize zeytinyağı ve tereyağını alın.

Soğanları ve pırasaları ekleyip, tuz ve karabiber serperek biraz soteleyin.

Havuçları ekleyip biraz daha soteleyin.

Tavuk suyunu ekleyip kaynayana kadar kısık ateşte pişirin.

Sütü ekleyin. Kaynama noktasına getirin.

Bu arada başından ayrılmayın, süt taşabilir.

Karnabaharları ekleyip, hafifçe yumuşamaya başlayana dek pişirin.

Pişen karnabaharlardan yaklaşık 10 çiçek kenara ayırın.

Geri kalan karışımı mutfak robotunda püre haline getirin.

Tencereye tekrar geri alıp krema ekleyip bir taşım kaynatın.

Koyu olursa sıcak su ekleyebilirsiniz. Kalan karnabahar parçaları ile servis yapın.

FIRINDA BROKOLİ VE PATATES GRATEN

MALZEMELER

  • 1 baş brokoli (ayıklanmış)
  • 2 adet patates (küp şeklinde)
  • 1 adet soğan (küp şeklinde)
  • 1 adet havuç (küp şeklinde)
  • 1 sap pırasa (küp şeklinde)
  • 3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 3 kaşık zeytinyağı

ÜSTÜ İÇİN:

  • 2 kaşık tereyağı
  • 2 kaşık un
  • 1 bardak süt
  • 1 bardak tavuk suyu
  • 50 gr rendelenmiş eski kaşar
  • 50 gr rendelenmiş dil peyniri
  • 1 çay kaşığı muskat (varsa)
  • tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Bir tavaya zeytinyağı ve soğanları alın. Tuz ve karabiber serpin, biraz soteleyin.

Pırasaları ve sarımsakları ekleyin. İyice yumuşayıp karamelize olana dek soteleyip kenara alın.

Bir tencerede su kaynatın. Tuz serpin. Sebzeleri diri kalacak şekilde sırayla haşlayp kenara alın.

Sebzeleri ve soğanlı harcı ve baharatları bir fırın kabında iyice harmanlayın.

Fırın kabının altını yağlamayı unutmayın. Başka bir tencerede tereyağını eritin. Un ekleyip karıştırın.

Soğuk sütü yavaşça ve çırparak yedirin. Tavuk suyunu ekleyip pürüzsüz olana dek çırpın.

Tuz, karabiber ve muskat ekleyin. Altını kapatın. Rendelenmiş peynirleri de sosa ekleyip karıştırın.

Sebzelerin üstünü kapatın. Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında altın rengi olana dek pişirin.

ISPANAK VE CEVİZ PÜRELİ SPAGETTİ

MALZEMELER

  • 1 bağ ıspanak (iyi yıkanmış, kaba sapları ayıklanmış)
  • 1 adet soğan (küp şeklinde)
  • 3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 1 bardak ceviz (yağsız tavada kavrulmuş)
  • 1 adet kesme şeker
  • 1 fincan krema
  • 3 kaşık rendelenmiş eski kaşar ya da parmesan peyniri
  • 1 çay kaşığı muskat rendesi (varsa)
  • 3 kaşık zeytinyağı
  • Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Haberin Devamı

1 tavada zeytinyağı ve soğanları, tuz, karabiber, şeker ekleyerek öldürün.

Ispanakları ilave edip çok fazla renkleri kaybolmadan soteleyin. Biraz soğumaya bırakın.

Cevizlerden 6 -7 adet kenara ayırın. Daha sonra tüm malzemeyi bir mutfak robotunda püre haline getirin.

Makarnanızı tuzladığınız kaynar su içinde pakette yazan süreye göre haşlayıp süzün.

1 kepçe makarna suyundan sosa ilave edin. Tavaya sos ve makarnayı alıp 2 dakika karıştırarak pişirin.

Rendelenmiş peynir ve kalan cevizler ile servis yapın.

TAVUKLU SEBZE GÜVECİ

MALZEMELER

  • 400 gr tavuk göğüs (kuşbaşı)
  • 2 adet havuç (irice doğranmış)
  • 1 adet patates (iri küpler halinde)
  • 1 adet kereviz (iri küpler halinde, sapları ince kıyılmış)
  • 1 adet soğan (yemeklik)
  • 1 bardak ıspanak yaprağı (ince kıyılmış)
  • 1 sap pırasa (kalınca doğranmış)
  • 1 adet soğan (yemeklik)
  • 1 kaşık un
  • 2 bardak tavuk suyu
  • 1 fincan krema
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • 1 kaşık tereyağı
  • Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Tencerenizi ısıtın. Tavuk eylerinizin üzerine tuz ve karabiber serpin.

Zeytinyağı eklediğiniz tavada tavuk etlerini biraz renk alana dek yüksek ateşte soteleyip, etleri bir tabağa alın.

Tencereye tereyağı, kereviz sapları ve soğanları alın. Tuz ve karabiber serperek biraz soteleyin. Un serpip karıştırın.

Tavuk suyunu ekleyip kaynama noktasına getirin. Kaynadıktan sonra tavuk etleri, havuç ve pırasaları ekleyin.

10 dakika kısık ateşte pişirin. Patatesleri ekleyin. Biraz geçtikten sonra kerevizleri ekleyin.

Haberin Devamı

Sebzeler pişmeye yakın ıspanak yapraklarını ve kremayı ekleyip bir taşım kaynatın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder