Yemek Mevsiminde sebze meyve ile daha lezzetli daha sağlıklı sofralar

Mevsiminde sebze meyve ile daha lezzetli daha sağlıklı sofralar

Paylaş
Mevsiminde sebze meyve ile daha lezzetli daha sağlıklı sofralar

Tarladan sofralarımıza gelen o domatesin kokusu, güneşli günleri müjdeleyen çilek, dalından bizi selamlayan erik, tüm vitaminini cömertçe sunan enginar ve daha niceleri…

Mevsiminde, sağlıklı beslenmek günlük hayatımızın karmaşasında pek mümkün olmasa da taze ve kaliteli malzemeler ile yapılan yemeklerin lezzeti de hissettirdikleri de bu zahmete değecektir.

Kışın soğuk rehavetinin ardından yeniden canlanan doğanın taze kokusunu içinize çekerek, rengarenk gıdalarla yemek hazırlığını özel bir deneyim haline getirmek, hem damağınızda hem de duyularınızda mutluluk yaratmak için doğanın mutfağını, mutfaklarınıza yansıtmanın tam zamanı.
Le Creuset olarak, biz de sofranıza yakışacak taze, sağlıklı ve leziz tarifleri sizlerle paylaşmak istedik. Hazırladığınız tariflerinizi #lecreusetturkey #natureskitchen hashtag’iyle paylaşmayı unutmayın!

TARİFLER

Tavuk But Güveç
Malzemeler (4 Kişilik)
4 Tavuk budu
1 Adet Kırmızı Soğan, ince kıyılmış
2-3 Diş Sarımsak
1 Adet 3 cm boyunda zencefil, ince kıyılmış
2 ÇK Kimyon, öğütülmüş
2 ÇK Acı Kırmızı Biber
1 Limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
2 Paket 400 gramlık doğranmış domates
1 Kavanoz Nohut (süzülmüş ağırlık yaklaşık 265 gr)
1 Demet Taze Kişniş
Doğal tuz, örneğin Himalaya Tuzu, Kaya Tuzu veya Fleurde Sel Doğal Zeytinyağı

Yapılışı
Fırınınızı (alt üst ısıtma ayarında) 180-200°C önceden ısıtın. Tavuk butlarını eklem kısmından ikiye ayırın ve tüm parçaları tuz ve kırmızı biber ile lezzetlendirin. Tavuk parçalarını kızartma tavasında kızgın yağda kızartın ve tavadan alın. Soğan, sarımsak ve zencefili tavaya alın ve kalan yağda soteleyin, kokusu yayılıncaya kadar kimyon ve kırmızı biber ekleyin. Domatesleri, rendelenmiş limon kabuğunu ve suyunu ekledikten sonra tuz ile lezzetlendirin. Tavuk parçalarını domates sosu üzerine yerleştirin. Kapağı kapatın ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 70 dk. pişirin. Son olarak süzülmüş nohutları ekleyin ve 5 dk daha pişirin. Pişme süresinin bitimine 35 dk. kala yanında servis edeceğiniz garnitürleri hazırlamaya başlayın.

Orjinal Quiche Lorraine
Hamur için malzemeler
200 gr Un
5 gr Tuz
125 gr Soğuk Tereyağı, küçük parçalar halinde doğranmış
3-4 YK Soğuk Su

Üst kaplaması için malzemeler
200 gr Dana Bacon, küp küp doğranmış
6 Yumurta
750 ml Krema
Tuz, Karabiber, Muskat

Yapılışı
Un, tuz ve tereyağı bir kaba koyun ve ellerinizle hafifçe yoğurun. Sonra suyu ekleyin ve hızlı bir şekilde topak haline getirene kadar yoğurun. Streç film ile sarın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin. Hamuru ince bir şekilde açın ve turta kalıbına yerleştirin. Hamuru çatalla birkaç yerinden delin. Önceden ısıtılmış fırında 190°C 10 dk. pişirin. Baconları tavada hafifçe kızartın. Yumurtaları çırpın, kremayı ekleyin, biber, muskat ve biraz tuz ile lezzetlendirin. Baconları hamurun üzerine yayın, üzerine yumurta karışımını dökün. 40 dk. pişirin. Kiş altın sarısı- hamur iyice pişmiş-olmalı ki kalıptan kolayca çıksın. Sıcak olarak servis edin.

Yaban Mersini Soslu Kaju & Pikan Cevizli Granola
Malzemeler (4 Kişilik)
KREMA
200 gr Kaju / 350-400 ml Badem ya da Kaju Sütü / 1 ÇK Vanilya Özütü / 1/2 ÇK Toz Tarçın / 4 YK Akçaağaç Şurubu/ 3-4 Hurma / 1 Tutam Himalaya Tuzu

GRANOLA
100 gr Pikan Cevizi
100gr Fındık / 3YK Akçaağaç Şurubu / 1 ÇK Vanilya Özütü / 1/2 ÇK Toz Tarçın / 1/3 ÇK Himalaya Tuzu

YABAN MERSİNİ SOSU
300 gr Yaban Mersini / 3 YK Su / 3 YK Akçaağaç Şurubu

Yapılışı
Kajuları en az 2 saat veya gece boyunca suda bekletin. Daha sonra bir süzgeçte iyice yıkayın ve süzün. Krema için gereken diğer malzemeler ile birlikte güçlü bir blender ile karışım pürüzsüz ve krema halini alıncaya kadar yüksek hızda en az 8-10 dakika karıştırın. Büyük bir kaba koyun ve en az 2 saat üstü kapalı şekilde buzdolabında bekletin. Granola için fırınınızı önceden 170°C ısıtın. Pikan cevizlerini ve fıstıkları kabaca doğrayın, bir kaba koyun ve kalan malzemeler ile karıştırın. Fırın kâğıdı sermiş olduğunuz tepsiye eşit şekilde yayın ve 14-16 dakika altın sarısı rengini alana kadar fırında pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın ve küçük parçalara bölün. Yaban mersini sosu için tüm malzemeleri bir kaba koyun, 1 kez kaynatın, iyice karıştırın ve düşük ısıda yaklaşık 10 dakika pişirin. Bir tabağa 2-3 yemek kaşığı sıcak yaban mersininden alın, kremayı ekleyin ve üzerini granola, taze yaban mersini ve limon kekik yaprakları ile süsleyin. Hemen ya da soğuttuktan sonra tüketin. Öneri: Granola sıkıca kapatılan bir kavanoz içerisinde buzdolabında bir hafta kadar saklanabilir. Herkesin beğeneceği bir aperatif ya da ara öğün olarak harika!

Haberin Devamı