Sağlık Meyveler faydalı olduğu organa benziyor...

Meyveler faydalı olduğu organa benziyor...

Paylaş
Meyveler faydalı olduğu organa benziyor...

Meyveler faydalı olduğu organa benziyor...

Birçok meyvenin, faydalı olduğu organa şekil olarak da benzediği ortaya çıktı. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Tayar, doğadaki tüm meyve ve sebzelerin sağlık açısından çok önemli vitamin ve mineraller içerdidini söyledi ve bu müthiş benzerliğe dikkat çekti. İşte meyveler, işte faydalı oldukları organlar:

-Patlıcan, avokado ve armut ortadan ikiye kesildiğinde, anne rahmine benzer şekil gösterir. Bu gıdaların dengeli tüketilmesi, hormonal dengenin sağlanmasına ve rahim kanserinin önlenmesine yardımcı olur.

-Fasulye böbrek görünümündedir ve böbrek fonksiyonlarını iyileştirir.

-Nar çekirdekleri, kan hücrelerine benzerlik gösterir. Nar, kalp sağlığı için önemli bir antioksidandır.

-Ceviz şekil olarak beynin loblarına benzer bir özellik gösterir. Ceviz yüksek oranda Omega-3 yağları ile birçok vitamin ve mineral içerir. Bunlar, beynin fonksiyonlarının yerine getirilmesinde yardımcı olurlar.

- Ortadan kesilmiş domates dört kompartımanlı görülür. Kalp de kırmızı ve 4 bölümden oluşur. Domates, kalp hastalıklarının önlenmesine yardımcı rol oynayan lycopene içerir.

- Limon ve greyfurttaki limonoid, meme kanserinin yayılmasını engeller.

-Havuç dilimi insan gözüne benzer. Bilimsel araştırmalar havucun gözlerin kan akışını ve işlevini iyileştirdiğini göstermiştir.

-İncir tohum doludur ve ağaçta ikili olarak asılarak büyük. İncir sperm sayısını ve hareketliliğini artırır, erkek kısırlığını önler.

-Sap kereviz kemiklere benzer ve kemikler için faydalıdır.

- Zencefil şekil olarak benzediği mideye ve sindirim sorunlarına iyi gelir.

-Dilimlenmiş kivi göz bebeğine benzerlik gösterir. Kivi, antioksidanlar (E ve C vitamini) ve carotenoidlerce (beta caroten, lutein) zengindir. Lutein, yaşlılığa bağlı ortaya çıkan görme bozukluklarının önlenmesinde önemli yer tutar.

Bu yazı 6 Mart 2011 tarihli Pazar Postası'ndan alınmıştır

2

Haberin Devamı