Gündem Mezarı 39 yıl sonra açıldı

Mezarı 39 yıl sonra açıldı

Paylaş
Mezarı 39 yıl sonra açıldı

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde 63 yaşındaki Sadık Erol, 39 yıl önce ölen Ömer Aydil'in babası olduğunu iddia ederek DNA örneği için mezarını açtırdı

Kumluca'ya bağlı Mavikent Beldesi'nde oturan Sadık Erol, 39 yıl önce Kavak Köyü'nde ölen Ömer Aydil'in babası olduğu iddiasıyla, 2007 yılında mahkemeye başvurdu.

Başvuruyu değerlendiren mahkemenin kararı üzerine Aydil'in köy mezarlığında bulunan mezarı, bugün açıldı. Adli tıp uzmanları tarafından DNA testi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderilmek üzere kemik örnekleri alındıktan sonra, mezar tekrar kapatıldı.

Yıllarca babasız büyüdüğünü ve gerçek babasının kim olduğunu öğrenmek amacıyla 2007 yılında dava açtığını belirten Erol, Ömer Aydil'in diğer çocuklarının sahip olduğu tüm hakları kendisinin de talep ettiğini söyledi.

Sadık Erol, babası olduğunu iddia ettiği Ömer Aydil'in sağlığında anneleri bir olan diğer kardeşini nüfusuna aldırdığını, ancak kendisini aldırmadığını öne sürdü. Mezarı açılan Ömer Aydil'in oğlu 62 yaşındaki Mehmet Aydil ise dava açılana kadar böyle bir olaydan haberdar olmadıklarını söyledi.

Ekrem KARAMAN/Antalya (DHA)