Dünya Mezarlara dadanan iskelet kaçakçılarına darbe

Mezarlara dadanan iskelet kaçakçılarına darbe

Paylaş
Mezarlara dadanan iskelet kaçakçılarına darbe

Bir dönem dünyanın en büyük insan iskeleti ihracatçısı olan Hindistan'da 1985 yılında tıbbi eğitim amaçlı iskelet ihracatı yasaklanınca iskeletler karaborsaya düştü ve yasa dışı üretim başladı. Geçtiğimiz günlerde mezarları açıp çürümekte olan cesetlerin kemiklerini çalan kaçakçılar kıskıvrak yakalandı

POSTA.COM.TR


Hindistan’da insan iskeleti kaçakçılığı yapan 8 kişi gözaltına alındı. Üst düzey emniyet yetkilisi Anuj Sharma, Batı Bengal eyaletinin Burdwan bölgesindeki mezarlıklardan çıkardıkları kemiklerin kaçakçılığını yapan kişilerin bağlantılarının tespit edilmesi için sorgularının devam ettiğini açıkladı.


KEMİKLERİ KİMYASALLA TEMİZLİYORLAR


Sharma, güvenlik güçlerinin geçen hafta bir kaçakçılık çetesinin Burdwan’daki mezarlıklardan kemikleri aldığına dair ihbarı değerlendirdiklerini söyledi. Söz konusu kişilerin gözaltına alındığını kaydeden Sharma, ayrıca kaçakçıların kemikleri temizlemek için kullandıkları kimyasalların da ele geçirildiğini belirtti.

BAĞLAYARAK BÜTÜN İSKELET HALİNE GETİRİYORLAR


Sharma, kaçakçıların kemikleri iskelet haline getirmek için bağladıklarını ifade etti.

Emniyet yetkilileri de Hindistan’ın bilimsel ve tıbbi çalışmalarda kullanılmak üzere insan kemiği ve iskeleti ihracatı yapmasının 1985’de yasaklandığını anımsatarak, insan iskeleti ihracatının yasa dışı yollardan devam ettiğini aktardı.

DOKTORLARA VE TIP OKULLARINA SATIYORLAR


Çürümekte olan cesetlerden çıkarıldıktan sonra hidrojen peroksit ile temizlenen kemiklerin el altından doktorlara ve tıp okullarına satıldığı belirtiliyor.

İNSAN HAKLARI ÖRGÜTLERİ YASAKLATTI


Gerçek kemikten yapılma iskeletlerin satılmasının yasaklandığı 1985'ten önce Hindistan, dünyanın en büyük iskelet ihracatçısıydı. İnsan iskeleti ticareti, bunu ahlaki bulmayan insan hakları örgütlerinin baskısı sonucu yasaklanmıştı.

HASTANEDEKİ KİMSESİZLERİN CESETLERİNDEN ALMAK YASAL


Ancak yasağın ardından bu alanda bir karaborsa oluştu. Şu an yasal yoldan gerçek kemikten iskelet üretmenin tek yolu, hastaneler kanalıyla oluyor. Buradaki kimsesiz kişilere ait cesetler iskelet üretiminde kulanılabiliyor. Kaçakçılar ise mezarlardan çıkardıkları kemiklerle bu işi kanunsuz yolla devam ettiriyorlar.

Haberin Devamı