Gündem Mezarlıkta sıcak takip

Mezarlıkta sıcak takip

Paylaş
Mezarlıkta sıcak takip

Öz dayısının katil zanlısı, Alibeyköy Mezarlığı'nda kıstırılınca intihara kalkıştı

Alibeyköy'de, iki gün önce öldürülen öz dayısının katil zanlısı Adem Çalımlı, polis tarafından Kağıthane'deki Hasdal Mezarlığı'nda sıkıştırıldı. Çatışma ihtimali üzerine olay yerine özel harekat polisleri sevkedildi. Operasyon sırasında yakalanacağını anlayan Çalımlı'nın, tabancayla başına ateş ettiği iddia edildi. Ağır yaralanan Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

Adem Çalımlı, iddialara göre, tartıştığı dayısı Erdoğan Çalımlı'yı, iki gün önce Alibeyköy'deki evinde tabancayla vurarak öldürdü. Olaydan sonra kaçan Adem Çalımlı'nın kaldığı evi tespit eden polis, operasyon düzenledi. Ancak Çalımlı polisin elinden kaçmayı başardı. Yaşanan kovalamaca sonrası Çalımlı, Hasdal Mezarlığı'nda sıkıştırıldı. Polis, mezarlıkta elinde tabanca ile sıkıştırılan Adem Çalımlı'yı yakalayabilmek için bu kez tedbirli davrandı. Olay yerine özel harekat polisleri çağrılırken, mezarlığın çevresinde de ilçe ekipleri önlem aldı. Tüm tedbirler alındıktan sonra operasyon başlatıldı.

İNTİHARA KALKIŞTI İDDİASI

Ancak yakalanacağını anlayan Adem Çalımlı'nın kafasına ateş ettiği iddia edildi. Ağır yaralanan Çalımlı, olay yerinde bekletilen ambulansla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Haberin Devamı

YAKINLARI AMBULANSA SALDIRDI

Olaydan sonra mezarlığa gelen yakınlarından bazıları, Çalımlı'nın kendini vurduğunu öğrenince sinir krizi geçirdi ve çekim yapan basın mensuplarına saldırdı. Polis, ağır yaralı Çalımlı'yı taşıyan ambulansa da saldıran yakınlarını sakinleştirmekte zorlandı.

Geçen hafta Bebek'teki Aşiyan Mezarlığı'nda, benzer bir olayda Barış Doğan, kendisini etkisiz hale getirmek isteyen 10 aylık polis memuru Turgay Yılmaz'ı şehit etmiş, Mehmet Birlik'i de yaralamıştı. Yaralı olarak ele geçirilen Doğan da hastane de yaşamını yitirmişti.

Kubilay AYDIN / İSTANBUL DHA