Türkiye (Son Dakika) Mezarlıktan dönerken foseptik çukuruna düştüler

Mezarlıktan dönerken foseptik çukuruna düştüler

Paylaş
Mezarlıktan dönerken foseptik çukuruna düştüler

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde, vefat eden bir kişiyi defnedenler mezarlıktan dönerken, üzerinden geçtikleri ve ağırlıklarına dayanmayan tahta ile kapatılmış olan fosseptik çukuruna düştü. 2 metre derinliğindeki çukura düşen 3 kişi hafif yaralandı

Olay, akşam saatlerinde Ceylanpınar’ın Avcılı Mahallesi’nde meydana geldi. Mahalle sakinleri vefat eden Abdullah Demir isimli kişiyi mahalle mezarlığına defnetti. Kalabalık, defin işleminin ardından toplu halde evlerine dönerken mahalledeki bir evin dışında üzeri tahta ile kapatılmış foseptik çukurunun üzerinden geçti.

Ancak, bu sırada tahta onlarca kişinin ağırlığını kaldıramayarak çöktü ve üzerindeki kişiler çukura düştü. İhbar üzerine mahalleye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Neye uğradığını şaşıran kalabalıktaki bazı kişiler kendi imkanlarıyla 2 metre derinliğindeki çukurdan çıktı. Bu sırada çukurda hafi yaralanan 3 kişi de iş makinesi yardımıyla dışarı çıkarıldı ve ambulansla Ceylanpınar Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Acil serviste ayakta tedavileri yapılan yaralılar taburcu edilirken, olayı yara almadan atlatan mahalle sakini Engin Boz, "Mezarlıktan çıkarak mahalleye giderken üzerinden geçilen tahta ağırlığı kaldıramayınca çöktü. Bu sırada tahtanın üzerinde bulunan ondan fazla kişi çukura düştü. Bazıları kendi imkanlarıyla, bazıları bizim yardımımızla çukurdan çıktı. 3 kişiyi de iş makinesi yardımıyla çıkarıp hastaneye getirdik" dedi.

Mahallede paniğe yol açan olayın ardından foseptik çukuru iş makineleriyle boşaltıldı ve üzeri kapatılarak çevresinde önlem alındı.


Şafak SAĞ/CEYLANPINAR (Şanlıurfa), (DHA)

Haberin Devamı