Yaşam Meze rekorunu kırdık

Meze rekorunu kırdık

Paylaş
Meze rekorunu kırdık

Dünyanın en zengin meze masası ve en çok çeşitli açık büfesi rekoru İstanbul'da kırıldı

Dünyanın en zengin meze masası ve en çok çeşitli açık büfesi ünvanı için Kuruçeşme Arena'da düzenlenen "1001 Meze Sofrası'ndaki bin 515 meze" Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na girdi.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Projesi kapsamında bir içki firmasının katkılarıyla düzenlenen Bi' Büyük Fest İstanbul'da yapıldı. Festivalde katılımcılar meze ve müziğe doydu. Aşçılar Milli Takımı'ndan yaklaşık 90 aşçı hazırladığı, bin 515 farklı meze rekor kırarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazandı. Turkcell Kuruçeşme Arena'da gerçekleşen festivalde, Emel Sayın, Yeni Türkü ve Emre Aydın performansları ile katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Haberin Devamı

BİN 515 ÇEŞİT MEZE, DEV RAKI ŞİŞESİ

"1001 Meze Sofrası" isimli rekor denemesinde, bin 515 çeşit farklı meze Kuruçeşme Arena'da kurulan dev rakı şişesi şeklindeki sofrada sergilendi. Dünyanın en zengin meze masası ve en çok çeşitli açık büfesi ünvanı için yapılan "1001 Meze Sofrası'ndaki bin 515 meze 35 metrelik masada sergilendi. Mezeler Aşçılar Milli Takımı'ndan yaklaşık 90 aşçının çalışmalarından ve internet üzerinden gönderilen meze tariflerinden oluşturuldu. Rekor kıran mezeler Guinness yetkilileri tarafından tek tek sayıldı. Başarıyla sonuçlanan rekor denemesi ile içki firmasının "1001 Meze Sofrası" projesi, Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na girmeye hak kazandı. Guinnes yetkilisi tarafından açıklanan sonuç ile yeni rekor Türkiye'nin oldu.

Haberin Devamı

Gecenin sonunda, Türk Sanat Müziği'nin usta sesi Emel Sayın, rock müziğinin önemli isimlerinden Emre Aydın ve Yeni Türkü konseri katılımcılara unutamayacakları bir festival yaşattı.

Hasan YILDIRIM- İSTANBUL /DHA