Beden Sağlığı Mezun olacağı gün ölen Hüseyin Arslan 3 hastaya umut oldu

Mezun olacağı gün ölen Hüseyin Arslan 3 hastaya umut oldu

Paylaş
Mezun olacağı gün ölen Hüseyin Arslan 3 hastaya umut oldu

Trafik kazası nedeniyle okulundan mezun olacağı gün beyin ölümü gerçekleşen Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) öğrencisi Hüseyin Arslan'ın ailesince bağışlanan organları 3 hastayı hayata bağlayacak

Bitlis'teki POMEM öğrencisi Hüseyin Arslan (28),geçen cuma günü kullandığı otomobil ile Erzincan-Çağlayan karayolu Yeşilyurt Köyü yakınlarında bir ticari araçla çarpıştı. Kazada ağır yaralanan Hüseyin Arslan, Erzincan Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Arslan'ın yapılan tüm müdahalelere rağmen dün beyin ölümü gerçekleşti.

Hüseyin Arslan'ın organları, hastanenin Organ Nakli Koordinatörü Ümmü Gülsüm Albayrak'ın girişimiyle ailesi tarafından bağışlandı.

Bağışın ardından organların alınması için Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nden bir uzman ekip Erzincan'daki hastaneye geldi. Yaklaşık 3 saat süren operasyonun ardından Arslan'dan alınan karaciğeri ve böbrekleri Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne nakil bekleyen hastalara ulaştırılmak için yola çıkartıldı.

'HERKESİN BİR GÜN ORGANA İHTİYAÇ DUYACAĞINI UNUTMAYALIM'

Erzincan Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Ufuk Kuyruklıyıldız, Hüseyin Arslan'ın organlarının 3 hastaya umut olacağını söyledi. Türkiye'de birçok hastanın organ nakli beklediğini hatırlatan Doç.Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız, "Ailenin bu kararı alması başta çok zordu ama inanıyorum ki oğulları Arslan'ın organlarının hayat verdiği hastaları düşündüklerinde ne kadar doğru bir karar verdiklerini bir kez daha anlayacaklar. Herkesin bir gün organa ihtiyaç duyabileceğini unutmayalım. Bu nedenle herkesi organ bağışı yapmaya davet ediyorum." dedi.

Haberin Devamı