Siyaset MGK sonrası açıklama geldi
Paylaş
MGK sonrası açıklama geldi

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında toplandı

Toplantıda BDP’nin Meclis’i boykot kararının ardından bölgede yaşanabilecek olaylar ve Suriye’deki gelişmeler ana gündem maddelerini oluşturdu.

Haberin Devamı

İşte MGK sonrası açıklamalar:

SURİYE LİBYA

MGK toplantısının ardından yayımlanan bildiride, Suriye ve Libya başta olmak üzere Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde meydana gelen son gelişmelerin değerlendirildiği belirtilerek, “Bu çerçevede, bölge halklarının meşru talep ve beklentileri doğrultusunda kapsamlı siyasi, sosyal ve ekonomik reformların bir an önce yürürlüğe konulmasına ve anayasal demokrasinin tesisi ile sonuçlanacak gerçek ve bir siyasi değişim sürecinin başlatılmasına atfedilen önem vurgulanmıştır” ifadelerine yer verildi.

TUTUKLU VEKİLLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Halkımız, bizi parlamento çalışmalarına katılmak üzere buraya gönderdi. Biz de her şeyin parlamento içinde hallolacağı inancıyla yeminlerimizi yapacağız. Parlamentoda milletimizin verdiği görevi yerine getireceğiz. Millet bizden boykot istemiyor, 'git orada benim haklarımı savun' diyor” dedi.

Haberin Devamı

TERÖR

“Vatandaşlarımızın güvenliğini, yaşama hakkını, birlikteliğini ve kardeşlik duygularını hedef alan teröre karşı güvenlik kuvvetlerince yürütülen etkin mücadeleye hiç bir ayrım gözetilmeksizin, bölgelerarası gelişmişlik farklılıklarının giderilmesine yönelik olarak yürütülen ekonomik, kültürel, sosyal nitelikteki kapsamlı çabalar daha da artırılmak suretiyle kararlıkla devam edileceğinin altı çizilmiştir” ifadelerine yer verildi.

(A.A.)