Siyaset MGK: Teröre taviz yok
Paylaş
MGK: Teröre taviz yok

Bir sayfalık bildiride terörle mücadeleye taviz verilmeden devam edileceği ve ilave tedbirler alınacağı belirtildi

Dün saat 13:50'de başlayan Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül'ün başkanlık ettiği Milli Güvenlik Kurulu toplantısı saat 20:30'da sona erdi. Harp Akademileri Komutanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı yaklaşık 6.5 saat sürdü.

İLK OLARAK BAŞBAKAN AYRILDI

MGK sonrası Harp Akademileri Komutanlığı'ndan ilk olarak Başbakan Erdoğan çıkış yaptı. Erdoğan'ın ardından bakanlar, ilgili bakanların ardından da, Cumhurbaşkanı Gül 4 No'lu Nizamiye kapısından ayrıldı. Gül'ün hemen ardından ise Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Kuvvet Komutanları çıkış yaptı. Genelkurmay Başkanı Başbuğ ile Kara Kuvvetleri Komutanı Işık Koşaner'in aynı makam aracı ile ayrıldıkları görüldü.

GAZETECİLER BİRBİRLERİYLE YARIŞTI

Toplantı sonrasında MGK bildirisi yayınlandı.Bildiriyi bir an önce almak isteyen haberciler arasında bir kargaşa da yaşandı. Gazeteciler bildiriyi aldıktan sonra yayına çıkmak için adeta birbirleriyle yarıştı.

İŞTE MGK BİLDİRİSİ

Yaklaşık 6.5 saat süren Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı sonrası bir sayfalık bir bildiri yayınlandı. İki maddeden oluşan bildirinin ilk maddesinde "Milli Güvenlik Kurulu 24 Haziran 2010 tarihinde İstanbul'da olağan toplantısını yapmıştır." denildi.

İkinci maddede ise, "Toplantıda ülke güvenliğini ilgilendiren iç ve dış gelişmeler detaylı şekilde ele alınmıştır" denildi.

KARARLILIK VURGUSU YAPILDI

Bildiride "Terör örgütü ve yandaşlarının ülkemizin birlik ve beraberlik ve bölünmez bütünlüğünü hedef alan menfur saldırılarının devletimizin ve milletimizin kararlılığı karşısında hiçbir zaman amacına ulaşamayacağı konusundaki kat'i inanç ile bu alandaki mücadeleye bu tehdit bertaraf edilene kadar taviz verilmeksizin devam edileceği hususundaki irade teyit edilmiştir. " denildi.

İLAVE TEDBİRLER ÜZERİNDE DURULDU

Bildiride "Bu çerçevede 21 Haziran 2010 tarihinde gerçekleştirilen güvenlik toplantısında da belirtildiği şekilde terörün istismar ettiği koşulların ortadan kaldırılmasına yönelik etkin çalışmalar da dahil, terörle mücadelenin güvenlik, ekonomik, diplomatik, sosyal ve psikolojik tüm boyutları ayrıntılı şekilde değerlendirilmiş; alınmış ve alınacak çok yönlü ilave tedbirler üzerinde durulmuştur." denildi.

BASININ SORUMLULUĞUNA DİKKAT ÇEKİLDİ

Türk halkının devlete güvenmeye devam ettiği vurgulanan bildiride "Halkımızın tahrikler karşısında devletine her şart altında göstermeye devam ettiği güven, sabır, metanet ve sergilediği sağduyu ile basın yayın organlarının bilgilendirme görevlerinin icrasında taşıdıkları rol ve sorumluluğun altı çizilmiştir" vurgusu yapıldı.

DOST VE KOMŞU ÜLKELERLE İŞBİRLİĞİ

Bildirinin son paragrafında ise, "Öte yandan insanlığa karşı bir suç niteliği taşıyan ve insan haklarının temelini teşkil eden yaşam hakkını hedef alan terörle mücadelenin etkin surette yürütülmesine uluslar arası işbirliğinin önemi vurgulanmış ve bu bağlamda başta komşularımız olmak üzere tüm dost ve müttefik ülkelerin artan bir dayanışma sergilemeleri yönündeki çağrı dile getirilmiştir" denildi.

Pınar ÇITAK KOYGUN / İSTANBUL DHA

3

Haberin Devamı