Gündem MGK ve Bakanlar Kurulu Erdoğan başkanlığında toplanacak

MGK ve Bakanlar Kurulu Erdoğan başkanlığında toplanacak

Paylaş
MGK ve Bakanlar Kurulu Erdoğan başkanlığında toplanacak

Ankara'da kritik gün! MGK ve Bakanlar Kurulu bugün toplanıyor. Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının en önemli gündem maddesi Irak'ın kuzeyindeki referandum...

Tüm gözlerin çevrildiği Milli Güvenlik Kurulu (MGK) ve Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanacak. MGK toplantısı saat 15:00, Bakanlar Kurulu toplantısı ise 18:00'de başlayacak.

MGK'NIN GÜNDEMİ IRAK


MGK'nın en önemli gündem maddesi Irak'ın kuzeyindeki Barzani yönetiminin aldığı referandum kararı.

ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPMIŞTI


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulu Genel Görüşmeleri için bulunduğu New York'ta gazetecilere yaptığı açıklamada, IKBY'nin referandum kararına ilişkin "Bakanlar Kurulu da şüphesiz ki hem bunu değerlendirecek hem de kendi kanaatleriyle ne gibi yaptırımlar yapabiliriz veya yaparız ama bunlar tabii sıradan olmayacak. Biz bu kararlılığımızı ortaya koyacağız çünkü biz Kuzey Irak yerel yönetimini bugüne kadar hiç yalnız bırakmadık." ifadelerini kullanmıştı.

AMERİKA'DA TRUMP'LA KRİTİK GÖRÜŞME


Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump arasındaki görüşmede, bölgesel meselelerin çözümü için iş birliğinin geliştirilmesi ve tüm terör örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi hususlarında mutabık kalındığı açıklanmıştı. İki lider, 25 Eylül 2017 tarihinde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin gerçekleştirmeyi planladığı referanduma karşı olduklarını ifade ederek, bu tür bir adımın ciddi sonuçları olacağını vurguladı.

ALINACAK KARARLAR MERAKLA BEKLENİYOR


Hem Amerika'nın hem de Türkiye'nin 25 Eylül'deki Irak Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin gerçekleştirmeyi planladığı referanduma karşı olması bugünkü MGK ve Bakanlar Kurulu'nun da önemini artırıyor. Bugünkü toplantılardan çıkacak sonuçlar hem Türkiye'yi hem de bölge için çok önemli olacak.


TEOG DA KONUŞULACAK


Bakanlar Kurulunda ayrıca, TEOG'un kaldırılması kararının ardından liselere geçişle ilgili hazırlanan çalışmaların ele alınması ve Milli Eğitim Bakanlığınca kurula sunum yapılması bekleniyor.