Gündem MGK'dan 'Kırmızı Kitap'a onay

MGK'dan 'Kırmızı Kitap'a onay

Paylaş
MGK'dan 'Kırmızı Kitap'a onay

Milli Güvenlik Kurulu, yeni komuta kademesinin katılımıyla ilk toplantısını bugün yaptı. Toplantı sonrasında ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan ve komutanlar Köşk'te bir araya geldi.Toplantıda Yeni Milli Güvenlik Siyaset Belgesi"nin uygun bulunduğu belirtildi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında Çankaya Köşkünde yapılan MGK'nın ekim ayı olağan toplantısı yaklaşık 5 saat 15 dakika sürdü. MGK toplantısından sonra yapılan yazılı açıklamada ise terörle mücadelenin kararlılıkla süreceği belirtilerek, "dost ve müttefik ülkeler etkin tedbirler almalı" denildi.

Haberin Devamı

Açıklamada üçlü mekanizma sürecinin görüşüldüğü belirtildi. Milli Güvenlik Siyaset Belgeseli konusunda ise "uygun bulundu, Bakanlar Kurulu'na bildirilecek" denilen açıklamada İran konusunda ise "doğrudan müzakere bir an önce başlamalı" denildi.

Öte yandan MGK kararlarına Kırmızı kitap damgasını vurdu. Yapılan açıklamada "Milli Güvenlik Siyaset belgesi görüşülerek uygun bulunmuş ve bu konuda tavsiye kararının Bakanlar Kurulu’na götürülmesine karar verilmiştir" denildi.

Toplantı sonrasında ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan ve komutanlar Köşk'te bir araya geldi.