Spor MHK'dan şok karar

MHK'dan şok karar

Paylaş
MHK'dan şok karar

Fenerbahçe-Trabzonspor maçı öncesi başlayan telefon polemiği, MHK'yı çok sıra dışı bir önleme itti

Her şey Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun, Fenerbahçe-Trabzonspor maçından önce yaptığı flaş açıklama ile başladı. Fırtına'nın patronu, İstanbul seyahati öncesi, "Hakem Bülent Yıldırım'ı aradım. Adaletli olmasını istedim" dedi, sonrasında tufan koptu. TFF sert bir açıklamayla Hacıosmanoğlu'nu hedef aldı, ardından disiplin kuruluna sevk etti. Fenerbahçe cephesi de tepki verip, TFF ve kurullarını göreve çağırdı. Gündem öyle değişti ki, Hacıosmanoğlu'nun perşembe günü, "Kasti hakem hatası olursa takımı sahadan çekerim" açıklaması bile gölgede kaldı.

MHK baştan umursamadı

Yorumcular bas bas bağırıp, "Hakem değişmeli, MHK sorumluluk almalı" diye açıkça çağrı yaptı ancak Yusuf Namoğlu önderliğindeki Merkez Hakem Kurulu oralı olmadı. Bu şartlarda başlayan Fenerbahçe-Trabzonspor maçında Yıldırım'ın kararları çoğunluk tarafından başarılı bulundu. Korkulan olmadı, Trabzonspor sahadan çekilmedi. Ancak bitiş düdüğü sonrası yeni bir savaş başladı! Topa ilk giren taraf Fenerbahçe oldu. Başkanvekili Mahmut Uslu, yanında diğer yöneticiler ile birlikte, basının karşısına çıktı. Uslu, zehir zemberek açıklamalar yapıp, TFF, MHK ve hakem Bülent Yıldırım'ı hedef aldı. Uslu, Trabzonspor'dan bahsederken, "Ezilmiş bir takım. 12 kişiyle oynadılar" ifadelerini kullandı. Ayrıca hakem Bülent Yıldırım'ın da Hacıosmanoğlu'nun telefonundan etkilenip, baskı altında kaldığını savundu.

Bundan sonrası...

Tüm bunlar olup biterken sessiz kalan MHK'nın ise çok sıra dışı bir karar hazırlığında olduğu öğrenildi. MHK'nın, profesyonel liglerde mücadele eden tüm hakemlere, "Telefon numaralarınızı değiştirin" talimatı verdiği ortaya çıktı. Hakemlerin yıllardır kullandıkları numaraların, kulüp başkan, yönetici ve gazetecilerde olmasını sakıncalı gören MHK'nın, yaşanan son olay sonrası, hakemlere daha zor ulaşılmasını amaçladığı ifade ediliyor. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun, "Hakemleri bundan sonra da arayacağım. Herkes hakemleri arayıp konuşabilmeli" açıklamasının da MHK'nın kararında etkili olduğu konuşuluyor.

Haberin Devamı