Siyaset MHP, 1 Ekim'de start veriyor
Paylaş
MHP, 1 Ekim'de start veriyor

Milliyetçi Hareket Partisi, seçim kampanyasını 1 Ekim'de başlatıyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MYK ve İl Başkanları Toplantısı’ndan sonra yazılı bir açıklama ile, bu toplantılar ve alınan kararlar hakkında bilgiler verdi.

Açıklamaları boyunca referandum süreciyle ilgili olarak hükümete yüklenen Bahçeli, seçim sonuçlarından okunan ‘MHP’nin tabanının kaydığı’ iddialarıyla ilgili olarak, “Bu maksatlı kampanyanın amacının MHP’nin tasfiyesi ve marjinal hale getirilmesi olduğu ortadadır,” dedi ve MHP’nin ‘hedef alınmasının’ nedeni olarak da, ‘PKK açılımı’ diye isimlendirdiği, hükümetin ‘demokratik açılımının’ ilerletilmesinin önündeki en büyük milli direnç kalesinin, kendi partileri olmasını gösterdi.

MHP lideri, 2011 genel seçimleri için partisinin gerçekleştireceği seçim kampanyasının başlangıç tarihini de, “Milliyetçi Hareket Partisi, Başbakan’ın direnmesi nedeniyle 2011 yılında yapılacağı anlaşılan Milletvekili genel seçimleri sürecini ve kampanyasını 1 Ekim 2010 tarihinde başlatmayı kararlaştırmıştır,” sözleriyle duyurdu.

Haberin Devamı

YOL HARİTASI ELE ALINDI

Cumartesi günü gerçekleştirilen toplantılarda, referandum süreci, sonuçları ve önümüzdeki dönemde MHP’nin benimseyeceği tutum ve izleyeceği yol haritasının ele alındığı bilgisi verilen açıklamada, iktidar partisi Adalet ve Kalkınma Partisi sert bir dille eleştirildi.

“Devlet imkânları ve kaynaklarının, hukuk ve ahlak dışı bütün yol ve yöntemlerin acımasızca kullanıldığı referandum süreci devlet vesayeti altında cereyan etmiştir,” iddiasında bulunan Bahçeli, söz konusu süreçte, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünü yıkacak vaatlerde bulunulmuş olduğunu ileri sürdü. MHP lideri, referandumun oylanması konusunda oluşan fikir birliğini ise “gökkuşağı koalisyonu” olarak adlandırdı.

Haberin Devamı

MHP’nin, kısıtlı imkanlara rağmen referandum kampanyasını başarıyla yürütmüş olduğunu kaydeden Bahçeli, ‘bütün olumsuz şartlara’ rağmen, 16 milyon vatandaşın ‘hayır’ oyu vermiş olmasını ‘olumlu bir gelişme’ olarak niteledi.

Önümüzdeki dönemde yaşanacak gelişmelerin, AKP’nin ‘gizli gündemleri’nin daha iyi anlaşılmasına imkan sağlayacağı iddiasında bulunan MHP lideri, Başbakan Erdoğan ve partisinin 12 Eylül 2010 Anayasa değişikliği halkoylamasına ilişkin birinci gizli gündeminin, PKK açılımının önünü açmak olduğunu ileri sürdü.

“Başbakan Erdoğan’ın 3 Eylül 2010 Diyarbakır mitinginde ‘Bakınız şimdi bu Anayasa değişikliğiyle her şey bitmiyor, 2011 seçimlerinden sonra daha geniş tabanlı bir Anayasa’nın temellerini atıyoruz, şimdi kapıyı açıyoruz,’ sözlerinin gerçek anlamı şimdi daha iyi anlaşılmıştır,” diyen Bahçeli, referandum sürecinde Abdullah Öcalan ile ateşkes için görüşme ve pazarlık yapıldığının, Öcalan ile başlatılan bu süreçte PKK’nın taleplerinin önümüzdeki dönemde kapsamlı Anayasa değişikliği vasıtasıyla karşılanmasının yol ve yöntemlerinin ele alındığının, PKK’nın 20 Eylül’de sona eren ateşkesinin, ‘İmralı ile pazarlık sürecinde yaşanan gelişmeler ve yeni durumlar’ göz önüne alınarak uzatıldığının bütün çıplaklığıyla ortaya çıktığını savundu.

Bahçeli, ‘MHP’nin tabanının kaydığı’ iddialarıyla ilgili olarak da, “Bu maksatlı kampanyanın amacının MHP’nin tasfiyesi ve marjinal hale getirilmesi olduğu ortadadır,” dedi ve MHP’nin ‘hedef alınmasının’ nedeni olarak da, ‘PKK açılımı’ diye isimlendirdiği, hükümetin ‘demokratik açılımının’ ilerletilmesinin önündeki en büyük milli direnç kalesinin, kendi partileri olmasını gösterdi.

Haberin Devamı

2011 GENEL SEÇİMİ

MHP lideri, 2011’de yapılması planlanan genel seçimlerle ilgili olar ise, partisince alınmış olan kararları şu sözlerle anlattı:

“12 Eylül halkoylaması sonuçları alındıktan hemen sonra erken seçim çağrısı yapan Milliyetçi Hareket Partisi, Başbakan’ın direnmesi nedeniyle 2011 yılında yapılacağı anlaşılan Milletvekili genel seçimleri sürecini ve kampanyasını 1 Ekim 2010 tarihinde başlatmayı kararlaştırmıştır. Bütün kadrolarımız 1 Ekim 2010’dan itibaren Türkiye’yi adım adım dolaşacaklar ve aziz milletimizle iç içe ve omuz omuza olacaklardır.”

“Bugün yapılan Merkez Yönetim Kurulu toplantısında Milliyetçi Hareket Partisi’nin 2011 milletvekilliği seçimleri beyannamesinin ve seçim stratejisine ilişkin temel belgelerin hazırlanmasına başlanması da kararlaştırılmıştır.”

ANKARA / DHA

Haberin Devamı