Siyaset MHP, aday adaylarını sanal ortamda yarıştırıyor!
Paylaş
MHP, aday adaylarını sanal ortamda yarıştırıyor!

Diğer partilerin aksine ön seçim ya da temayül yoklaması yapmayan MHP, 12 Haziran Genel Seçimi için milletvekili adaylarını sanal ortamda belirliyor

Twitter hesabı açarak sanal ortamı etkin biçimde kullanmaya başlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, aday belirleme sürecinde de internetin hızından yararlanıyor.

ÖZEL ŞİFREYLE GİRİYORLAR

AK Parti ve CHP’nin aksine temayül yoklamaları ve önseçim yapmayan MHP milletvekili adaylarını sanal ortamdan yararlanarak belirliyor.

Parti üyeleri kendilerine verilen bir şifre ile girdikleri internet sitesi üzerinden kendi illerindeki aday adaylarına oy vermeye başladı. Bahçeli, her ilin aday sıralaması belirlenirken bu sonuçların da dikkate alınacağını belirterek sisteme ilk gün 23 bin partilinin girdiğini açıkladı.

Haberin Devamı

DAHA PRATİK VE EKONOMİK

Partili iki bilgisayar mühendisi tarafından kurulan sistemin Türkiye’de bir siyasi parti tarafından ilk kez kullanıldığına işaret eden Bahçeli, internet üzerindeki uygulamanın ön seçim ve temayül yoklamasına göre “daha pratik ve ekonomik” olduğunu vurguladı.

ÜYELERE ÇAĞRI YAPTI

Bahçeli, www.mhpbilgi.com’dan yayınlanan mesajında örgütlere, 12 Haziran için “tek başına iktidar” hedefine vurgu yaparak, “Bu sebeple, ilinizden milletvekili aday adayı olarak başvuran değerli şahsiyetlerle ilgili kanaatleriniz, yapacağımız değerlendirmelerde büyük önem arz etmektedir. İlgilerinizi rica ederim” diye sesleniyor.

İnternet üzerindeki sisteme de, “Genişletilmiş teşkilat yoklaması” adı verildi. Şifreleri ile sisteme giriş yapan MHP üyeleri, illerindeki partili aday adaylarıyla ilgili fikrini, “olumlu, olumsuz, fikrim yok” gibi seçenekler arasından bildiriyor. Yoklamanın tamamlanmasının ardından her il için aday adayları sıralaması yapılacak. Bu sistemle elde edilecek bilgiler, aday listeleri hazırlanırken kullanılacak.

HABERTÜRK

Haberin Devamı