Siyaset MHP: CHP'nin terörle mücadele politikası değişti
Paylaş
MHP: CHP'nin terörle mücadele politikası değişti

MHP: CHP'nin terörle mücadele politikası değişti

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, "Bu seçim, sadece genel seçim olmaktan ziyade Türkiye’nin ve Türk milletinin geleceğini tayin edecek ve şekillendirecek bir kader seçimidir" dedi.

Haberin Devamı

Paçacı, Eskişehir’de bir otelde düzenlediği basın toplantısında, MHP’nin seçim çalışmalarına diğer partilerden daha erken başladığını kaydetti.
"Daha erken zamanda seçim beyannamemizi açıkladık. Yurtta çeşitli etkinlikler düzenliyoruz" diyen Paçacı, şöyle konuştu:

"Türkiye yaklaşık 9 yıldır AKP iktidarıyla çözümsüzlüğün, çıkmazın ve çaresizliğin içine itildi. Cepheleşme yaygınlaştı. Milli kimliğin aşağılandığı bir dönem yaşandı. Her geçen gün artan işsizlik ve geçim sıkıntısı, halkta sosyal bir travma yarattı. Adalet kurumuna olan güven azaldı. Güçlünün mazlumu ezdiği, eşitsiz bir düzen oluştu. Medyanın büyük bir kısmı yandaş hale getirildi. Diğer kısmı da sindirildi. Toplumun her kesimi baskı altında tutuluyor. Özel hayatın gizliliği ihlal ediliyor. Türkiye, demokratik bir hukuk devleti olmasına rağmen ikinci kez tek parti ve tek adam yönetimi sürecine girmeye başladı. Yargı AKP’ye göre dizayn edildi. Yasama, yürütme ve yargı tek partinin kontrolü altına girdi."

Haberin Devamı

-"TEK DEVLET, MİLLET, VATAN, BAYRAK VE DİL İLKELERİ SORGULANIYOR"-

Paçacı, ülkedeki en önemli tehlikenin etnik bölünme süreci olduğunu öne sürerek, bu bölünmenin tetikleyicisinin de AK Parti Hükümeti’nin uygulamaya koyduğu "demokratik açılım projesi" olduğunu savundu. Paçacı, şunları söyledi:

"Demokratik açılım projesi, İmralı canisi Abdullah Öcalan’ın hükümete verdiği yol haritasına uygun olarak AKP tarafından hazırlanıp devlet politikası haline sokulan PKK’nın siyasallaşma projesidir. Bugün milli bekamızı tehdit eden bölücü terör ve etkin tahrikler zirve yaptı. İmralı canisiyle yapılan pazarlıklar PKK’nın siyasallaşma sürecini hızlandırmıştır. Bundan cesaret alan etnik bölücüler ayrı bayrak, ayrı dil ve nihayetinde ayrı devlet emellerini fütursuzca ortaya koymaktan çekinmemiş ve TBMM çatısı altında Kürtçe konuşabilme cesaretine vardılar. Tek devlet, millet, vatan, bayrak ve dil ilkeleri sorgulanıyor ve yıkılmak isteniyor. İçinde bulunduğumuz durum bu kadar vahim ve ciddidir. Bu noktada önümüzdeki seçimler önem kazandı. Bu seçim, sadece genel seçim olmaktan ziyade, Türkiye’nin ve Türk milletinin geleceğini tayin edecek ve şekillendirecek bir kader seçimidir. AKP’nin tekrar iktidara gelmesi telafisi mümkün olmayan sorunlara neden olabilecek ve ülkemizi dönüşü olmayan dar bir karanlığı sokacaktır. MHP, seçimlerde mutlaka başarı sağlayacaktır."

Haberin Devamı

-SORULAR-

Paçacı, bir gazetecinin "Terör örgütü eylemsizlik sürecini sonlandırdığını açıkladı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, "Bu karar yeni bir hal değil. İmralı canisi, daha önce yaptığı bir beyanatında eylemsizlik kararını 1 Marta çekeceğini söyleyerek hükümeti ve devleti tehdit etti. Türkiye büyüktür, güçlüdür bu tehditleri ciddi almaması gerekir. Terör örgütüyle mücadelemiz aralıksız sürüyor. Terör örgütünün eylemsizlik kararı alması da bu mücadeleyi kesintiye uğratmadı, uğratamaz" dedi.

Paçacı, bir gazetecinin "terör örgütünün elebaşı Öcalan’a ev hapsi" tartışmalarını hatırlatması üzerine de şunları kaydetti:
"Sayın Baykal’dan sonra Kılıçdaroğlu dönemiyle CHP’nin bazı politikalarında değişiklik olduğu görülüyor. Özellikle bölücü terör örgütüyle mücadele ve mücadele hakkındaki politikalarda bazı değişiklikler olduğu nettir. Terör örgütü PKK’nın talepleri içindeki Hakikatleri Araştırma Komisyonunun CHP tarafından da dillendiriliyor olması CHP’nin politikasının bir örneğidir. Terör örgütüne af PKK’nın talebidir. Terör örgütüyle hükümet arasına yapılan pazarlıklarda 12 Haziran sonrası böyle bir affın hükümet tarafından gündeme getirilip getirilmeyeceğini bilmiyoruz. Ancak, biz buna şiddetle karşı çıkacağız."

Haberin Devamı

Toplantıya, Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın ile milletvekilleri ve partililer katıldı.