Siyaset MHP: Erdoğan, cumhurbaşkanlığı hesabı yapıyor
Paylaş
MHP: Erdoğan, cumhurbaşkanlığı hesabı yapıyor

MHP: Erdoğan, cumhurbaşkanlığı hesabı yapıyor

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, iktidarın terörle mücadele etmediğini ileri sürerek, "Çünkü bu konuda politik bir kararlılık yoktur" dedi.
Vural, "BDP’nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için verdiği gensoru önergesini desteklemeyeceklerini" bildirdi.

Haberin Devamı

Oktay Vural, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Kandil ve Mahmur kamplarından gelen gruptaki 10 kişinin tutuklanmasını değerlendirdi.
"PKK’yı aklayarak, müzakere ve pazarlık ederek, terörle mücadele edeceklerini zannedenlerin, ’Terör sorunu yoktur, Kürt sorunu vardır’ diyenlerin, Türk milletine bedel ödettiğini" belirten Vural, bu girişimlerin terör örgütünü cesaretlendirdiğini, siyasi ve silah gücü itibariyle de Türk Cumhuriyetini tehdit eder hale geldiklerini söyledi.

Vural şunları kaydetti:
"Bu tablonun sorumlusu kimdir? Ey Recep Tayyip Erdoğan... Dün İmralı’da bile yolunu bulamayanlar bugün Türkiye Cumhuriyeti Devletini zorlamaktadırlar ve devlet savunmada bırakılmaktadır. Hergün şehitlerimizin sayısı artmaktadır. Ne hazindir ki; Türkiye Cumhuriyeti saldırıya uğramakta ve saldırılardan sonra operasyonlar düzenlenmektedir. Ve bütün bunlar, AKP’nin girdiği, milletimizin hazmedemeyeceği bir ilişkinin cesaretlendirdiği tablonun neticesidir."

Haberin Devamı

Oktay Vural, AK Parti’nin açılımının asıl amacının terör örgütü PKK’yı muhatap almak, onlarla müzakere yapmak olduğunu iddia ederek, AK Parti’nin diğer bir amacının PKK’nın siyasallaşması olduğunu ileri sürdü. AK Parti iktidarının bunu da Türk Milletine hazmettirmeye çalıştığını iddia eden Vural, "Ama Habur’daki görüntüler... Türk milletinin bu tabloyu hazmetmeyeceğini ortaya koymuştur" dedi.

Daha önce cep telefonu ile çekilen Habur görüntülerini de basın mensuplarına izlettiren Vural, "Bunların hepsini ibret olması için Başbakan’a göstermeye devam edeceğiz. Kimse milletimizi aldatamayacak. O Habur görüntülerinin promosyonunu yapan Başbakan, ’Türkiye’de terör sorunu yoktur, Kürt sorunu vardır’ diyerek açılım peşinde koşan Başbakan, bugün terör örgütünü suçlayarak zeytinyağı gibi üste çıkmaktadır. O gün Habur’da talimatla serbest bırakılanlar bugün tutuklandılar" diye konuştu.

Vural, bu konuda haklılıklarının bir kez daha ortaya çıktığını belirterek, Başbakan için fezleke düzenlenmesi konusunda savcılara çağrıda bulundu.

CUMHURBAŞKANLIĞI HESABI YAPIYOR

Haberin Devamı

Her gün gelen korucu, polis ve asker şehit görüntülerinden Başbakan’ın utanması gerektiğini söyleyen Vural, "Terörle mücadele edilmiyor, çünkü bu konuda politik bir kararlılık yoktur" dedi.

Mesut Barzani’nin kırmızı halılar serilerek karşılandığını ama aynı Barzani’nin Genelkurmayın operasyonlarına izin vermediğini ileri süren Vural, açılım adına yapılanların terörü artırmaktan başka hiçbir işe yaramadığını söyledi. AKP, BDP ve PKK’yı üçlü troyka olarak nitelendiren Vural, "BDP’nin Başbakan için verdiği gensoru önergesini" desteklemeyeceklerini bildirdi.

Bir soru üzerine MHP’li Vural, "Başbakan’ın bir taraftan ABD’ye kafa tutarken, bir taraftan da gönlünü almak için heyet gönderdiğini" belirterek, "Niye? Tabii sandık göründü. Türkiye acilen bu iktidardan kurtulmalıdır. Başbakan, Türkiye’yi yönetmek yerine, Cumhurbaşkanına nasıl atlarımın hesabını yapmaktadır" diye konuştu.