Siyaset MHP: Hiç bir parlamento tarihimi yargılayamaz
Paylaş
MHP: Hiç bir parlamento tarihimi yargılayamaz

MHP: Hiç bir parlamento tarihimi yargılayamaz

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi tarafından Ermeni iddialarını içeren tasarının kabul edilmesine ilişkin, "Hiçbir parlamento benim tarihimi yargılayamaz. Soykırım yaftasını yapıştırma girişimi, aynen ve fazlasıyla geri döner" dedi.

Haberin Devamı

Vural, İzmir Mövenpick Otel’de düzenlediği basın toplantısında, Dış İlişkiler Komitesi’nin yaptığı oylamanın, Türk tarihi için değil, "ABD için yüzkarası" olduğunu ifade ederek, Türk tarihine ve milletine yapılan bu hakaretin "hazmedilemeyeceğini" kaydetti.

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan’ı geri çekmekle yetinmemesi, Ermenistan ile imzalanan protokolleri de TBMM’den geri çekmesi gerektiğini söyleyen Vural, şöyle konuştu:

"Bu karar ABD için bir yüzkarasıdır. Bu yapılan kara çalmadır. Böyle bir karar, Türkiye-ABD ilişkileri açısından tüm milletimizi hayal kırıklığına uğratan hasmane bir yaklaşımın eseridir. Hiçbir parlamento benim tarihimi yargılayamaz. Soykırım yaftasını yapıştırma girişimi aynen ve fazlasıyla geri döner. Soykırım safsatasını siyasi amaçlarla yakıştırmak isteyenlere sesleniyorum, sen kim oluyorsun da benim milletimin tarihine dil uzatıyorsun? Sen kim oluyorsun da benim tarihimi kirli ilişkilerle kurduğunuz denklemlerle karalıyorsun? Bugün aslında bizim tarihimize kara çalmak isteyenler, kendi tarihine kara çalmıştır. Bunu nasıl temizleyeceklerse temizlesinler. Bunu hazmedemiyoruz."

Haberin Devamı

Temsilciler Meclisi’nin her yıl benzer girişimleri olduğunu, Türkiye üzerinde bir baskı oluşturulduğunu belirten Vural, bu baskıların ve son alınan kararın ardında, Türkiye ile Ermenistan arasındaki sınır kapısının açtırılması planlarının bulunduğunu savundu. Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türkiye oradaki Temsilciler Meclisi üyelerinin oyuncağı değildir. ABD artık şunu görmelidir. Kimse benim tarihimi yargılayamaz. Benim milletime soykırım gibi bir insanlık suçunu kimse atfedemez. Yapılan baskı, Türkiye’nin Ermenistan sınır kapısını açması ve Azerbaycan’ı işgal eden Ermenistan’ın meşrulaştırılması içindir, Ermenistan’a bu güveni sağlıyorlar. Ermenistan’la imzalanan ve TBMM’de bekleyen protokoller ivedilikle geri çekilmelidir. Bu utanç verici protokolün TBMM’de bulunmasını yadırgıyoruz. Sayın Başbakan, Obama karşısında dik duramadığı için imzalamak zorunda kaldığı protokolü, bu karar sonrasında geri çekme dirayetini göstermeli. Tarihi karalarla dolu olanlar benim tarihimi yargılayamaz. Batı medeniyeti önce kendine baksın. Irkçılığı getiren zihniyet Batı zihniyetidir. Biz tarihimizden ve derin hoşgörümüzden son derece eminiz."

Haberin Devamı