Siyaset MHP'li 5 milletvekilinden başkanlığa 'hayır' oyu
Paylaş
MHP'li 5 milletvekilinden başkanlığa 'hayır' oyu

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ ve bazı MHP Milletvekilleri başkanlık sistemine ilişkin Anayasa değişikliği teklifine 'hayır' oyu vereceklerini bildirdi

MHP milletvekilleri Ümit Özdağ, Nuri Okutan, Yusuf Halaçoğlu, Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz ve İsmail Ok TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Basın açıklamasını okuyan Ümit Özdağ, başkanlık sistemi tartışmalarına ilişkin şunları söyledi: "Biz 5 MHP milletvekili olarak parlamenter rejimin devamından yanayız. Biz sayın Bahçeli'nin geçtiğimiz yıllarda onlarca kez ifade ettiği gibi başkanlık sisteminin Türkiye'yi özerkleşme, federalleşme üzerinden böleceğini görüyoruz. MHP'ye oy veren milyonlar da başkanlık sistemine ve bölünmeye karşı. TBMM'de 'evet' deriz referandumda 'hayır' deriz tavrı doğru değildir.

Bu tavrı sergileyen arkadaşlarımızdan, 3 Kasım 2002 seçimlerinin sonuçlarından, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığının önünün açılmasından ve 7 Haziran 2015 seçim gecesi yapılan açıklamanın ortaya çıkardığı neticelerden sonuç çıkarması gerektiğine inanıyoruz. Parlamenter sistemden yana olduğumuzu, AKP'nin başkanlık teklifinin TBMM gündemine geldiği zaman geçmemesi için 'hayır" oyu vererek ortaya koyacağız. TBMM'de referandum için verilen oyların 330 altında kalması için mücadele edeceğiz. Hiçbir makam ve mevkiinin, ülkemizin birliği ve aziz milletimizin dirliğinin üstünde değildir."

Haberin Devamı