Ekonomi MHP'li Karakaya: Çiftçilerin her türlü vergi ve SSK prim borcu faizsiz ertelenmeli

MHP'li Karakaya: Çiftçilerin her türlü vergi ve SSK prim borcu faizsiz ertelenmeli

Paylaş
MHP'li Karakaya: Çiftçilerin her türlü vergi ve SSK prim borcu faizsiz ertelenmeli

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, 2017 yılında yaşanan afetlerden zarar gören çiftçilerin her türlü vergi ve SSK prim borcunun, en az bir yıl süreyle faizsiz olarak ertelenmesini istedi

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili MevlütKarakaya, düzenlediği basın toplantısında, 2016 yılının aralık ayından 2017 yılının yaz aylarına kadar, ülkenin pek çok yerinde birçok ürün çeşidinin doğal afetlerden zarar gördüğünü söyledi.

Çiftçilerin gerekli hasar ve zarar tespitlerini yaptırdıklarını belirten Karakaya, 2004 yılında çiftçilerin bankalara kredi borcu 5 milyar lira iken, bu borcun, 2017 yılının eylül ayında 82 milyar liraya ulaştığını bildirdi. Karakaya, borç 16,4 kat artmışken, gelirlerin 4,3 kat arttığına dikkati çekti.


"FAİZSİZ OLARAK BİR YIL ERTELENMELİ"


Karakaya, 2016 yılında yapılan borç ertelemesine benzer şekilde, 2017 yılında yaşanan afetlerden zarar gören çiftçilerin her türlü vergi ve SSK prim borcunun, en az bir yıl süreyle faizsiz olarak ertelenmesi gerektiğini ifade etti.

Üst üste afet yaşayan çiftçilerin borçlarını bir defada ödeme imkanının olmadığını vurgulayan Karakaya, "Bu durumdaki çiftçilerimizin borçları faizsiz olarak uzun vadeye yayılarak yapılandırılmalıdır. Çiftçi kayıt sistemi kaydına bakılmadan tüm çiftçilerimizin kamu bankalarına ve tarım kredi kooperatiflerine olan tarımsal kredi borçları faizsiz olarak ertelenmelidir." diye konuştu.

Mevlüt Karakaya, özel bankaların da tarımsal kredilerde borç erteleme ve yapılandırma kapsamına alınmasının sağlanması gerektiğini belirterek, "Üreticilerimize faizsiz, yeni ve uzun vadeli kredi imkanları sunulmalıdır." dedi.

Haberin Devamı