Siyaset MHP listesindeki sürpriz
Paylaş
MHP listesindeki sürpriz

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin son şeklini verdiği MHP'nin milletvekili aday listesi de bitmek üzere

MHP listesindeki sürpriz, Bahçeli’nin merkez sağın önemli isimlerini seçilebilecek yerlerde aday göstermesi. Bu çerçevede eski DYP’nin ağır toplarından eski bakanlar Sümer Oral Manisa’dan, Bahattin Şeker de Bilecik’ten listeye girdiler.

Kırklareli’nde Cemal Özbilen, Iğdır’da Şamil Ayrım listebaşı oldu.Yine ANAP dönemi bakanlarından, ardından Ak Parti’ye geçen, ancak referandum sonrasında Ak Parti ile yollarını ayıran Murat Başesgioğlu da MHP listesinde yer aldı. Başesgioğlu İstanbul İkinci bölgeden aday gösterilecek.

Haberin Devamı

Merkez sağın bir dönem efsane isimlerindan Adnan Kahveci’nin oğlu Baybora Cihan Kahveci de MHP listesinde İstanbul birinci bölge adayı olarak yerini aldı.

Bahçeli listede, bir dönem partiyle kopan ancak referandum sonrası yeniden MHP çatısı altına giren isimlere de yer verdi. En çok dikkat çeken isim Ümit Özdağ. Özdağ İstanbul ikinci bölge listesinde kendine yer buldu.

ENGİN ALAN DA LİSTEDE

Devlet Bahçeli, Ergenekon davasının tutuklu sanığı emekli Korgeneral Engin Alan’ı da seçilebilecek yere koydu. Engin Alan, İstanbul 3. bölgede listenin en üst sıralarında yer aldı.

TUĞRUL TÜRKEŞ ANKARA’DAN, AKŞENER İSTANBUL’DAN

MHP’nin listesinde, partinin ağır topları da seçilebilecek yerlere konuldular. Bu çerçevede Meral Akşener İstanbul’dan, Tuğrul Türkeş ise Ankara’dan aday. Cihan Paçacı ve Deniz Bölükbaşı Ankara ikinci bölge listesinde yer aldılar.

Haberin Devamı

MHP’nin kurmaylarından Oktay Vural İzmir Birinci bölgede, Tunca Toskay ise Antalya listesinde kendisine yer buldu. Hüsnü Yusuf Gökalp Sivas listesinde yer aldı.

Kayseri’de ise Türk tarih kurumu eski başkanı Yusuf Halaçoğlu listeye girdi. Trabzon’da dikkat çeken isimler ise Koray Aydın, Süleyman Latif Yunusoğlu ve Cevdet Saral.. Saral da eski istihbarat dairesi başkanıydı..

HÜRRİYET / Zeynep Gürcanlı